Bakan Yılmaz: Faize vermediğimiz para ile kendi silahımızı üretir hale geldik

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Faize vereceğimiz paraları yatırıma dönüştürerek, kendi tankımızı, insansız hava aracımızı yapar hale geldik.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: Faize vermediğimiz para ile kendi silahımızı üretir hale geldik

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Faize vereceğimiz paraları yatırıma dönüştürerek, kendi tankımızı, insansız hava aracımızı yapar hale geldik. İnşallah bunlar dünyanın en güçlü ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni de çok daha güçlü bir hale getirecektir.” dedi.

Bakan İsmet Yılmaz, Sivas’ın Gemerek ve Şarkışla ilçelerinde açılışlara katıldı. Ankara’dan karayoluyla Gemerek ilçesine gelen Bakan İsmet Yılmaz, meslek yüksek toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, iyi hizmet ederek vatandaşa güven verdiklerini bu güveni yabancı yatırımcılara da sağlayarak Türkiye’ye yatırım yapılmasının önünü açtıklarını belirtti.

    AK Parti döneminde faizlerin düştüğünü anlatan Bakan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Eğer bizim dönemde faizler düşmese 90'lı yıllardaki gibi faiz ödeseydik, 130 milyar liranın üstünde faiz ödeyecektik bu ikisi arasındaki 80 milyar liralık fark millete hizmet olarak dönmüştür. Bu kadar parayı faize ödemediğimiz için biz kendi Altay tankımızı üretir hale geldik. Halka harcadığımız için kendi tankımız olan Altay’ı yaptık. İnsansız hava aracı Anka’yı üretebildik. Bu faizi de alan üç beş kişidir. O rantiye denilen kesim vardı ya biz faize vermediğimiz parayla da milli gemimizi yaptık. Biz faize vermediğimiz parayla da atak helikopterimizi yaptık. İnşallah bunlar Dünya’nın en güçlü ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetlerini de çok daha güçlü bir hale getirecektir. 21. yy’da güçlü Türkiye’nin güçlü ordusu olacaktır. Ordumuz güçlü olduğu zaman o zaman bizim başımız dik, alnımız açık, sesimiz daha gür çıkacaktır.”

    Törende Gemerek MYO Bilgisayar ve Elektrik Teknolojisi Bölümü ve beraberinde futbol sahası, 10 adet sosyal konut, Yeniçubuk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu açılışı ve Yeniçubuk Anaokulu açılışı yapıldı.

    Açılışa Vali Zübeyir Kemelek, Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbay, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, Gemerek Belediye Başkanı İrfan Sarıkaya katıldı.

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra Şarkışla’ya geçti. Yılmaz, burada da Şarkışla Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen topu açılış ve temel atma töreninde Bal Ormanı Projesi, SYDV Tarafından yaptırılan 330 Adet Sosyal Konut Projesi ile 200 kişilik Aşık Veysel Ortaöğretim Öğrenci Yurdu Temel Atma töreni yapıldı.

    Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmasında Şarkışla’nın kendileri için ayrı bir yeri olduğunu bunun değerin Aşık Veysel gibi değerden kaynaklandığını söyledi.

    Enflasyonu düşürerek yoksulluğu bitirmeye çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, “Hem cehaletle hem de yoksullukla savaşıyoruz, birlik ve beraberlikle bunları ortadan kaldıracağız. 2015’de Türkiye’yi üst gelir grubuna sokacağız. Türkiye sürekli büyüyüp gelişiyor.” dedi.

    Tasarrufta eksikliğimiz olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz Avrupa’nın bu konuda iki kat daha üstün olduğunu savundu.

    Bütçenin büyük kısmını Milli Eğitim'e ayırdıklarını belirten Yılmaz bütçenin 78.5 milyar lira olduğunu belirtti. CİHAN

Yorumlar