Bakan Yılmaz, ABD Büyükelçisi'nin yalanladığı konuşmayı yeniden gündeme getirdi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin diğer seçimlere göre genel seçim havasında geçtiğini ve hiçbir adayın projesinin tartışılmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz, ABD Büyükelçisi'nin yalanladığı konuşmayı yeniden gündeme getirdi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin diğer seçimlere göre genel seçim havasında geçtiğini ve hiçbir adayın projesinin tartışılmadığını söyledi. Bakan Yılmaz, 17 Aralık süreci sonrası konuşulan ancak ABD büyükelçisi tarafından yalanlanan konuşmayı yeniden gündeme getirdi. Yılmaz, 17 Aralık süreci başlamadan önce bir ülke büyükelçisinin ‘Bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz’ çıkışı yapmasının ve operasyon sonrası muhalefet partileri ile görüşmesinin operasyonun dış bağlantılı olduğunu gösterdiğini savundu.

AK Parti Sivas teşkilatı, nisan ayı danışma meclisi toplantısını gerçekleştirdi. 30 Mart seçimleri sonrasının ilk danışma meclisi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde toplandı.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin diğer seçimlere göre çok farklı olduğunu belirterek, bu seçim yerel seçim olmasına rağmen hiçbir adayın yerel yönetime ilişkin projesinin tartışılmadığını söyledi. "Bu seçimde en çok konuşulan konunun iktidarla muhalefet partileri arasındaki bir yarıştan ziyade iktidarın uzaklaştırılmasını isteyen dış güçlerin isteğine uygun olarak kendi çıkarlarını esas alarak hareket eden belirsiz bir yapının muhalefet ile birlikte hareket ederek seçim sonuçlarını etkilemesi olmuştur.” diyen Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: “Sonuca ulaşabilmek için hukuka aykırı her yolu mübah görenler iç ve dış güçlerle iş birliği halinde bu seçimde sosyal medya üzerinden asimetrik bir kampanya yürüttüler. Bu seçim genel seçim olmamasına rağmen, bizim belediye başkanımız projelerini sundu. Hiçbir adayın yerel yönetime ilişkin projelerin bu seçimde tartışılmadı.”

17 Aralık sonrası basında çıkan ve Başbakan Erdoğan tarafından da dillendirilen ABD Büyükelçisi'nin konuşması ile ilgili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz eleştiride bulundu. Yılmaz, Büyükelçi'nin konuşması sonrası muhalefet partileriyle görüşmesinin operasyonun dış bağlantılı olduğunu gösterdiğini savunarak, "17 Aralık süreci başlamadan önce basında yer aldığı şekliyle bir ülkenin büyükelçisi 'şimdi imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz' şeklinde bir çıkış yapması ve operasyonun başladığı günlerde muhalefet partisi liderleri ile görüşmesi söz konusu operasyonun dış bağlantılı olduğu ve belirsiz yapının dış güçler tarafından harekete geçtiği algısını güçlendirmiştir.” ifadesini kullandı.

Ağustos ayında cumhurbaşkanlığı için sandığa gidileceğini dile getiren Bakan Yılmaz, “İlk defa halkoyuyla seçilecek cumhurbaşkanımızı en yüksek oyla seçeceğiz. Bu demokrasimizi daha fazla güçlendirecek ve geleceğe olan inancımızı da artıracaktır.” şeklinde konuştu.

Programa Bakan Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sivas Milletvekili Ali Turan, Sivas Koordinatör Milletvekili olan Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Başkanı Ziya Şahin ile çok sayıda partili katıldı. CİHAN

Yorumlar