Bakan Yılmaz: 4 bakanın fezlekesi okunacak hayırlı uğurlu olsun

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için geldiği Kars'ta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: 4 bakanın fezlekesi okunacak hayırlı uğurlu olsun

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için geldiği Kars'ta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yılmaz, 4 bakan için hazırlanan ve mecliste okunacak fezlekeler için 'Hayırlı olsun.' dedi.

Bakan Yılmaz, Kars programı çerçevesinde ilk olarak Kars Valisi Eyüp Tepe’yi makamında beraberinde AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Aslan, Yunus Kılıç ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile ziyaret etti. Burada valilik özel defterini imzalayan Bakan Yılmaz, Vali Eyüp Tepe’den şehir hakkında bilgi aldı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Yılmaz, 17 Aralık soruşturmasıyla haklarında fezleke hazırlanan 4 bakanın fezlekelerinin Meclis'te okunacak olmasını değerlendirdi. Yılmaz, "Hayırlı uğurlu olsun. Yani normal prosedür içerisinde, hukuk sistemi içerisinde usul esas içerisinde olan her şeyden hiç kimsenin rahatsızlık duymaması lazım hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Türkiye'de infiale neden olan Berkin Elvan'ın ölümüyle ve yaşananlarla ilgili ise Bakan Yılmaz, "Hiçbir kelime yani kelimelerle yetersiz kifayetsiz kaldım diye bir söz vardır. Hiçbir kelime annesinin babasının acısını hafifleteceğini düşünmüyorum. Ama buna rağmen de ben başsağlığı diliyorum. Hiç olmaması gerek yapılmış bir hataydı o evladımıza karşı."

'AÇLIK GREVİNDE OLAN ASTSUBAYLARIN TALEPLERİ HAKLIDIR'

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bir soru üzerine ise açlık grevinde olan Astsubayların haklı taleplerinin olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, grevde olan astsubayların haklı talepleri olduğunu ifade ederek, "Haklı talepleri olmaz olur mu? Haklı talepleri vardır. Onda hiç şüphe yok. Ancak biz şunu söyledik önemli olan mesaj verilmesi bu mesaj alınmıştır diyoruz. Ben o kardeşlerime bu eylemlerini sonlandırmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Silahlı kuvvetlerimizin geleneğinde bu tür eylemler pek görülmeyen eylemlerdir. Önemli olan mesajın iletilmesidir. Bu mesaj Genel Kurmay Başkanımız tarafından, hükümetimiz tarafından alınmıştır. Dolayısıyla bu süreç Türkiye’nin ekonomik durumu göz önüne alınarak yerine getirilecektir." dedi.

SARIKAMIŞ'A MEVCUT ASKER YETER

Bakan Yılmaz ekonomik yönden az gelişmiş il ve ilçelerin kalkınmasını sağlamak için askeri birliklerin o il ve ilçelere kaydırılmasında Sarıkamış’a bu manada ihtiyaç görülmediğini ileri sürdü. Yılmaz, "Sarıkamış'ta 3 bin 500 asker var. Daha talep etmemesi gerekir." dedi. CİHAN

Yorumlar