Bakan Yıldız: Yardım kömürlerinin kalorileri düşükse valilikler iade etsin

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yardım kömürlerinin spekleri, kalorofik değeri ve kükürt değeri düşükse şehir girişlerinde valiliklerce kontrol edilip iade edilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Yardım kömürlerinin kalorileri düşükse valilikler iade etsin

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yardım kömürlerinin spekleri, kalorofik değeri ve kükürt değeri düşükse şehir girişlerinde valiliklerce kontrol edilip iade edilmesini istedi.

    Kars programı çerçevesinde Vali Eyüp Tepe'yi ziyaret eden Bakan Yıldız'a AKP Milletvekili Ahmet Aslan, Yunus Kılıç ve AKP'li Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimleri Kars Belediye Başkan adayı Nevzat Bozkuş eşlik etti. Baltık mimarisiyle yapılmış olan tarihi valilik binasından etkilendiğini ifade eden Yıldız, burada valilik özel defterini imzaladı ve basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün TBMM’ye taşıdığı kömür yardımları ve düşük kalorili kömür hakkındaki değerlendirmesinde, spekleri, kalorofik değeri ve kükürt değerleri uymayan bu kömürlerin şehir girişlerinde Valiliklerce kontrol edilip iade edilmesini istedi. Yıldız, "İade edecekleri bizim kurumlarımız. Ben şimdi bizim kurumlarımıza diyorum ki herkes işini doğru yapacak. Speklere uymayan kömürü göndermeleri yasaktır. Valilik ve kaymakamlıklarımızın ise bu kömürü kullanmaları aynı şekilde yasaktır. Kömürleri şehirleri kirletmek için göndermiyoruz. O yüzden bu konuda açıkça söylüyorum. Valilerimiz, yardımcılarımız ve kaymakamlarımız uygun olmayan kömürleri geri gönderin ve bunları vatandaşımıza kullandırtmayın." dedi.

    "ANLAŞMALAR DEĞİL ŞARTLAR KUYULARI TAŞ DOLDURTTU"

    Bakan Yıldız, 'Türkiye’de petrol fışkıran ve çıkan alanlar çimento ile kayalar ile kapatılıyor bunun gerçek sebepleri nelerdir?' sorusuna ise 'Şartlar ve çıkarılacak petrol veya kaynağın maliyetinin hesaplanmasıyla gerçekleşti.' şeklinde cevap verdi.

    Kullanılmayan kuyuların betonlanmasının o çevreye zarar vermemesi için olduğunu aktaran Yıldız, "O zaman bir kuyu vuruyorsunuz, bırakın 55 yıllarını 2001 yılında bile vurduğunuzda ve fizibilite yapıyorsunuz. Bize bir değer çıkıyor. Mesela 40 dolarlık bir masrafı var. Şimdi siz 22 Dolara satılan bir yerde 40 doları çıkarmazsınız." şeklinde konuştu.

    "SOĞUK ŞEHİR KARS'IN AVANTAJLARI DEZAVANTAJLARI VAR"

    Kars’ın aşırı soğuklarına atıfta bulunan Bakan Yıldız, "Bütün dünyada bir denge unsuru ile ve bir adaletle bütün insanlar dağıtılmış. Tanzanya’da gece gündüz ve yaz kış sıcaklık farkı 3 ve 22 ile 25 derece arasında. Oranın avantajları var. Tehditleri var. Buranın avantajları var. Dezavantajları var. Bunu yurt dışına gittiğimizde daha fazla görüyoruz." diye konuştu.

    Zorlu kış şartlarında Kars'ın hizmet almasının daha da artırılmasına değinen Bakan Yıldız, "Kars yazında Türkiye'nin en güzel yerlerinden bir tanesidir. Yani avantaj ve dezavantaj dediğim budur." diye konuştu.

    Öte yandan Vali Tepe, ziyaret anısına Bakan Yıldız'a tablo ve Kars'ı anlatan kitap hediye etti. CİHAN

Yorumlar