Bakan Yıldız: Bunu utanarak söylüyorum...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Biz hak etmediğimiz bir oyu AK Parti hanesine yazdırmayız, buna ihtiyacımız yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Bunu utanarak söylüyorum...

Yıldız, AK Parti İl Başkanlığı yönünden Yıldırım Beyazıt Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Tesislerinde düzenlenen ve Yıldırım Beyazıt, Alpaslan ile Köşk mahallelerinin sandık müşahitlerinin katıldığı "Sandığa Sahip Çıkıyoruz" toplantısındaki konuşmasında, AK Parti istikrarının Türkiye'nin istikrarı olduğunu söyledi.

Sandığa sahip çıkmanın, Türkiye'nin istikrarına sahip çıkmak anlamına geldiğini anlatım eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Bunun böyle bilindiğini son 12 yılda AK Parti hükümetleriyle yaptığımız seçimlerde gördük. Başarıda siz kıymetli kardeşlerimizin, sandık müşahitlerimizin yardımı fazla fazla fazla. Genel Başkanımızdan sandık müşahitlerimize varıncaya kadar bu mühim bir zincir. Bu zincirin halkaları sizlersiniz. Her birinize düşüş gösteren görev, diğerinden daha az değil. Her birimizin görevi bir diğerinden daha fazla. Muhalefetin bu kadar muvaffakiyetli sandık müşahitlerine sahip olamamasından ötürü hırçınlığının olduğunu söylemem lazım. Bu kadar fedakar, güvenilir ve sorumluluğunu sadece AK Parti, dünyevi mesuliyet şekilde değil tıpkı sürede bir vebal şekilde gören kardeşlerimiz var. Her defasında sandıkta bize balçık atmaya, değişik şeyler söylemeye çalıştılar fakat biz yolumuza devam ettik."

Bakan Yıldız, bir CHP milletvekilinin geçen ay Meclis'e koyun getirdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bunu utanarak söylüyorum, latife gibi. Milletvekili, 'Bu son 12 yılda seçimlerde halkınız AK Parti'ye oy verdi' dedi. 'Bu koyun benzeri davrandılar' dedi. 'Bundan sonra koç benzeri davranacaklar' dedi ve koç getirdi. 'Bundan sonra seçmenler böyle davranmasın, AK Parti'ye oy vermesinler, koç benzeri davransınlar, koyun benzeri davranmasınlar' dedi. Bizler milletimizin tercihlerini tam öz şekilde kendi şekliyle bulunduğu benzeri sandıklarda yansıtmak istiyoruz. Biz hak etmediğimiz bir oyu AK Parti hanesine yazdırmayız, buna ihtiyacımız yok, lazım de yok. Hak ettiğimiz, alnımızın akıyla her süre bulunduğu benzeri tertemiz oylarımızı iktidara taşırsak bu bize kafi de artar bile. O nedenden sizin yapacağınız görev, 9 seçimdir yenilgilerine bahane uyduran muhalefete fırsat vermemek, 10'uncu zaferimizi 7 Haziran akşamında ilan etmek."

Yıldız, umumi başkanın, bakanların, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, Örgüt başkanlarının, AK Parti halkasının tamamının emeğini sandık müşahitleriyle alacaklarını vurgulayarak, "Kayseri gene istikrar diyecek, yeni Türkiye'de hep yanımızda olacak. Yaklaşık 900 bin sandık müşahidimiz var, misyonumuz seçimlere kadar 1,5 milyon sandık müşahidine ulaşmak" ifadesini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar