Bakan Yıldız: Bu kadar gerginlikten sonra, demek ki bu tür şeylere ihtiyaç var

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde oy sayım esnasında elektrik kesilmeleri için sarf ettiği "trafoya kedi girmiş" açıklamasının sosyal medyadaki yansımalarını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Bu kadar gerginlikten sonra, demek ki bu tür şeylere ihtiyaç var

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde oy sayım esnasında elektrik kesilmeleri için sarf ettiği "trafoya kedi girmiş" açıklamasının sosyal medyadaki yansımalarını değerlendirdi. "Şimdi sosyal medyada bu capslerde yer almış olmasını son derece tabii karşılıyorum. Bu kadar gerginlikten sonra, bu kadar 30 Mart atmosferinden sonra demek ki bu tür şeylere ihtiyaç var, yani o açıdan hiçbir şikayetim, sıkıntım yok." diye konuştu.

TRT Haber’e konuk olan Taner Yıldız, "Özellikle dünkü açıklamalarınızda sosyal medyada geniş yer buldu. İstanbul’daki kesintilerin trafoya kaçan bir kedi nedeniyle yaşandığını söylediniz, neler söyleyeceksiniz?" sorusuna "Bakanlık her zaman olduğu gibi şeffaflık politikası çerçevesinde ne varsa onu kamuoyuyla paylaşıyor." karşılığını verdi.

Sosyal medyada bu tarzda yer almasını hiç yadırgamadığını ifade eden Yıldız, "Benimle alakalı çizildi, kediyle vesikalık fotoğraflarımız yan yana kondu. Bu konunun üç tane cephesi var: Siyasi, teknik ve sosyolojik cepheleri. Şimdi sosyal medyada bu capslerde yer almış olmasını dediğim gibi son derece tabi karşılıyorum. Bu kadar gerginlikten sonra, bu kadar 30 Mart atmosferinden sonra demek ki bu tür şeylere ihtiyaç var, yani o açıdan hiçbir şikayetim, sıkıntım yok." dedi.

Bakan Yıldız, teknik açıdan bunun bir vaka olduğunu söyleyerek, "Bunun adı kıştır. Şimdi o kadar çok sebep açıklıyorum ki rüzgardan dolayı fırtına çıktı saatte 75-80 kilometreye çıktı ve direkler devrildi diyorum. Maraş’taki, Adana komple, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Maraş bunların hepsinde oldu şimdi bu bir vakadır direk yıkılmışsa yıkılmış demektir, tellerde kopmuş demektir." şeklinde konuştu.

"ELEKTRİKTEN DOLAYI EKSİK SAYILAN OY YOKTUR"

Bunların kasıtlı olduğunu iddia eden Yıldız, "Bunu malum yapının yaptığını da gazetelerden, basın organlarından da bunu izliyoruz Türkiye’nin genelindeymiş gibi bir havaya vermek bu haksızlıktır. Seçim oylarından, pusulalarından herhangi bir kaydedilemeyen veya eksik sayılan herhangi bir oy pusulası ve sandık yoktur elektrikten dolayı. Sonuçlara Kesinlikle yansımadı şimdi ben olsa diyeceğim ki, falan ilde gerçekten elektrikten dolayı bu sıkıntı çıktı ben bunu söyleyebilecek birisiyim, bütün kamuoyuyla bunları şeffaf paylaşabilecek birisiyim." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar