Bakan Yıldız: Başbakan'ın istifa baskısı yaptığını öngörmem

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün yaşanan istifalar konusunda bir baskı uygulayıp uygulamadığı konusundaki iddiaları, “Ben hiç öyle bir şey öngörmem ve tahmin etmem.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Başbakan'ın istifa baskısı yaptığını öngörmem

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün yaşanan istifalar konusunda bir baskı uygulayıp uygulamadığı konusundaki iddiaları, “Ben hiç öyle bir şey öngörmem ve tahmin etmem.“ şeklinde yorumladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifası da sorulan Bakan Yıldız, “Ben izlemedim. Ondan bilgim yok, ona bir bakmamız lazım.“ şeklinde cevapladı.

Bakan Taner Yıldız, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde AK Parti Genel Merkezi’ne gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. İlk olarak yolsuzluk iddiaları sorulan Yıldız, “Siyasette ilklerin öncüsü olan AK Parti’mizin özellikle bakan arkadaşlarımızın bu süreçteki hükümetimiz adına, kendileri adına ve iddianamesi hazırlanmamış ve hukuki süreci devam eden bu ortamda hassasiyetlerini gösterdiler. Siyasi bir erdemde bulundular. Tabi ki bununla alakalı sürecin devam ettiği bir ortamı, özellikle altını çiziyor olmamız lazım. Şu ana kadar önünde bulunduğumuz AK Parti genel merkezimiz ve 11 yıldan beri bu ülkenin idaresine irade koyan hükümetlerimiz doğru yaptığı için güçlendi, güçlendiği için de daha çok doğru yapma kabiliyet ve kapasitesine ulaştı. O yüzden bu işte de Allah’ın izniyle biz yanlış yapmayız. Özellikle bu usulsüzlüklerle alakalı konuda, bu işin patenti usulsüzlüklerle alakalı uğraşmak bunlarla mücadele etmenin patenti AK Parti’dedir. Gündem bu şekliyle 11 yıldan beri oluşmuştur. Ve bu hassasiyetini hiçbir zaman eksiltmeden yitirmeden devam etmektedir. Ama şunu söylemek zorundayım; bu usulsüzlüklerle alakalı konuları ki hukuki süreç devam ediyor, iddianamesi henüz hazırlanmamış süreç de hep beraber bunun sonucunu izleyeceğiz. Kamuoyu ile şeffaf olarak bunlar paylaşılacak. Ama şunu söylemem lazım. Bu tür usulsüzlükler hiçbir zaman siyasi mühendisliği makul hale getirmez. Ama hiç getirmez. Büyük resim şu anda Türkiye üzerindeki oynanan büyük oyundur ve siyasi mühendisliktir. Bu büyük resmi kaçırmayın arkadaşlar. Ben vatandaşımızın da bütün bu ülke dinamiklerinin rahat olmasını tavsiye ederim. Biz her zaman için doğruyu yaptığımız için güçleniyoruz. Buradan da güçlü olarak çıkarız. Bizim niyetimiz bu ülkeye güzel insanına hizmet etmektir. Siyasi mühendislik tabi ki usulsüzlükleri de makul hale getirmez. Ama usulsüzlükler siyasi mühendisliği hiçbir zaman ama hiçbir zaman için de makul hale getirmez. Bunların ayrıştırılması lazım geldiğini bir kez daha hatırlatmak isterim.” dedi.

BAKAN BAYRAKTAR'IN İSTİFASI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifası da sorulan Bakan Yıldız, “Ben izlemedim. Ondan bilgim yok, ona bir bakmamız lazım.“ şeklinde cevapladı.

DOĞALGAZ VE ELEKTRİĞE ZAM KONUSU

Bakan Yıldız’a ayrıca, doğalgaza bir zam olup olmayacağı soruldu. Bakan Yıldız, “Bu olayların ülkemizin siyasi istikrarını hedefe koyduğu çok açık. Tabi ki enerji kalemleri ile alakalı gerek FED’in son kararı ile beraber döviz fiyatlarının artıyor olması bizim maliyetlerimiz artırmıştır. Ama her zaman için vatandaşımızın ve sanayicimizin lehine bunları yorumlamaya ve hesapları vatandaşımız lehine kullanmaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki ay içerisinde doğalgaza birer aylık, elektriklerde üçer aylık dönemlerle düzenleniyor. Biz ocak ayında doğalgaza herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz. Elektrikte de ocak, şubat mart aylarında herhangi bir fiyat artışı söz konusu olmayacaktır.” diye cevapladı.

ERDOĞAN'IN BASKISINI ÖNGÖRMEM

Yaşanan istifalara Başbakan'ın baskısı olduğu iddiaları da sorulan Bakan Yıldız, “Ben hiç öyle bir şey öngörmem ve tahmin etmem.” dedi.


CİHAN

Yorumlar