Bakan yardımcısı sandık görevlisi imamlarla toplandı iddiası, ilçeyi karıştırdı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde AK Parti Belediye başkan adayı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halit Etyemez’in bir camide sandık görevlisi yaklaşık 100 imam hatip ve din görevlisi ile toplantı yaptığı iddiası ilçeyi ayağa kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan yardımcısı sandık görevlisi imamlarla toplandı iddiası, ilçeyi karıştırdı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde AK Parti Belediye başkan adayı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halit Etyemez’in bir camide sandık görevlisi yaklaşık 100 imam hatip ve din görevlisi ile toplantı yaptığı iddiası ilçeyi ayağa kaldırdı. Toplantının duyulması üzerine olay yerine gelen çok sayıda vatandaş gecenin ilerleyen saatlerine kadar imamların camiden çıkmasına izin vermedi. MHP Belediye başkan adayı din görevlilerine zarf içinde 200'er lira dağıtıldığını ileri sürdü, BBP Belediye başkan adayı ise camide Diyanet-Sen'in toplantısının yapıldığını ve bakan yardımcısının da tesadüfen toplantıya katıldığının kendisine söylendiğini ifade etti.

Olay Ankara’nın Çubuk ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi İzzet Begoviç Caddesi üzerinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Cami’nde yaşandı. İddialara göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Belediye başkan adayı Tuncay Acehan ile birlikte akşam saatlerinde seçimde sandık görevlisi olarak çalışacak 100'e yakın din görevlisi ile camide bir araya geldi. Toplantının duyulmasının ardından cami önünde vatandaşlar toplanmaya başladı. Cami içinde toplantı yapılmasına tepki gösteren vatandaşlar içerideki imamların gece yarısına kadar dışarı çıkmalarına izin vermedi. Bakan Yardımcısı Etyemez ile AK Partililerin caminin başka kapısından çıktığının duyulması üzerine vatandaşlar cami önündeki bekleyişi sonlandırdı.

BBP ADAYI ÖZDEN: ETİK DEĞİL AHLAKİ DEĞİL

Toplantının duyulmasının ardından olay yerine gelen Büyük Birlik Partisi(BBP) Çubuk Belediye başkan adayı Mustafa Özden açıklama yaptı. Bakan Yardımcısı Etyemez ile AK Parti Belediye başkan adayı Tuncay Acehan’ın cami içinde 100 imam ile birlikte gördüğünü söyleyen Özden, kendisine Diyanet-Sen’in toplantısının yapıldığını, Bakan Yardımcısı Etyemez’in tesadüfen başkan adayı Acehan’ın ise misafir olarak toplantıya katıldığını söylediklerini aktardı. Cami içinde sendikal faaliyetin olamayacağını belirten Özden, “Burası camii müştemilatıdır. Dolayısıyla cami içinde sendikal faaliyet olmaz. Bu yanlış. Bir belediye başkan adayı var AK Parti'nin adayı. Bizim haberimiz olmuyor. Etik değil, ahlaki değil. Seçim arefesinde böyle bir toplantının yapılması ahlaki değildir, etik değildir.” dedi.

BAKAN YARDIMCISI İMAMLARA RESMEN BASKI YAPIYORDU

Milliyetçi Hareket Partisi Çubuk Belediye başkan Adayı Hayati Tamer’de toplantıya tepki gösterdi. İmamların tek tek aranarak bakan yardımcısının camiye geleceği söylenerek zorla getirildiğini öne süren Tamer, gelen imamların hepsinin sandık görevlisi olmasına dikkat çekti. Toplantıyı akşam saatlerinde duyduklarını ve hemen camiye geldiğini anlatan Tamer; “Biz geldiğimizde bakan yardımcısı imamlara resmen baskı yapıyordu. Yani sandık görevlisiniz, gereğini yapacaksınız, diyorlar. İçerideki bir imamdan aldığım duyuma göre, fotoğrafıda çekildi, 200 lira para dağıtıyorlar zarfta.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar