Bakan Taner Yıldız: Toplanma yeter sayısına ulaşılırsa Meclis toplanır

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Meclis'in 30 Mart yerel seçimleri öncesinde toplanması yönündeki gayretleri, "Meclis'in toplanma yeter sayısı bellidir.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Taner Yıldız: Toplanma yeter sayısına ulaşılırsa Meclis toplanır

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Meclis'in 30 Mart yerel seçimleri öncesinde toplanması yönündeki gayretleri, "Meclis'in toplanma yeter sayısı bellidir. Bu sayı bulunursa Meclis toplanır." dedi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kütahya’ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, muhalefet partilerinin 30 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) bakan fezlekelerini görüşmek için toplama girişimiyle ilgili şunları söyledi: "Meclisin iç tüzüğü, toplanma sayıları, karar yeter sayıları, belirlidir. Bununla alakalı süreci biz de takip ediyoruz. 30 Mart seçimlerinin kardeşhane ve özellikle sokak hareketlerinde böyle bir noktanın demokrasi hayatımızı olumsuz manada etkilememesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer Meclis toplanması gerekiyorsa belirli bir sayısı var. Bu sayıyı buldukları takdirde, Meclis toplanır. Bizim tavrımızda genel merkezimizin vereceği tavırla beraber, onlar gelecek süreçte değerlendirilecektir. Biz gençlerimizin siyaset yapabilmesinin önünü açtık. Eğer siyasetle alakalı bir alternatif aranıyorsa bunun alanı yine siyasettir. Herkes görüşünü bildirebilir."

Taner Yıldız, Berkin Elvan'ın 269 gün sonra yoğun bakımdaki ölümü üzerine Türkiye genelindeki sokak eylemleriyle ilgili de şöyle konuştu: "
Sokak eylemlerinin Türkiye’ye koyabileceği bir katkı yoktur. Herkes fikrini hür ve açık bir şekilde ifade etmelidir ve zaten bunun önünde herhangi bir engel yoktur ama şiddete dönüşebilecek bir yapı içinde bunun uygun olmadığını ve sıkıntılı ortamlar oluşturduğunu her zaman söylememiz lazım. O yüzden özellikle gençlerimiz bir şey ifade etmek istiyorlarsa siyasette önleri açık. İstedikleri tercih ettikleri uygun buldukları bir partiden de bu siyasetlerini veya sivil toplum örgütleri aracılığı ile de yapabilirler.” CİHAN

Yorumlar