Bakan Şahin’i duygulandıran ‘Sevgi Evleri’ anısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yetiştirme yurtlarında kalan çocukların koğuş sisteminden sevgi evlerine yerleştirilmesi projesinin Türkiye genelinde yüzde 75 oranında tamamlandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şahin’i duygulandıran ‘Sevgi Evleri’ anısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yetiştirme yurtlarında kalan çocukların koğuş sisteminden sevgi evlerine yerleştirilmesi projesinin Türkiye genelinde yüzde 75 oranında tamamlandığını söyledi. Sevgi evlerinde kalan çocukların kendisine söylediklerinden çok etkilendiğini ifade eden Şahin, “Çocuk evlerinde onların evi var, komşusu var. Bu çok önemli bir şey. Ne farkı var dedim. Onlar bana, ‘Orada da aynı, burada da aynı deme. O kadar önemli ki bir adresim var, mahallemi, sokağımı yazdığım bir adresim var. Bir halım var halıya basıyorum.’ dedi. Bu beni çok etkiledi.” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ensar Vakfı Ankara Şubesi tarafından düzenlenen ‘Kadın ve Aile’ konulu panele katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak birçok alanda faaliyet gösterdiklerini ifade eden Şahin, çocukların kendileri için önemli bir yeri olduğunu söyledi. 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için şimdiki nesillerin iyi yetiştirilmesi gerektiğine değinen Bakan Şahin, “Bir taraftan kendi kurumlarımızdaki çocuklar için büyük hedeflerimiz, ideallerimiz, hayallerimiz var. Bunu gerçekleştirmek için büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyoruz.” dedi.

Sosyal politikalarda yapılan değişim ve dönüşümün doğru ve sağlıklı yapılması gerektiğine dikkat çeken Bakan Şahin, yetiştirme yurtlarını koğuş sisteminden çıkartarak sevgi evleri, çocuk evleri ile hayatın içinde yaşama hazırlayan bir sisteme dönüştürdüklerini belirtti. Korucu aile konusunda da bilgi veren Şahin, “Gönül elçileri kampanyamız Başbakanımızın eşinin himayelerinde çığ gibi büyüdü. Dalga dalga yayıldı ve bir anda 3 bin çocuğumuz yuva sıcaklığına kavuştu. O kadar heyecan verici bir şey ki bu...” ifadelerini kullandı.

Çocuk Evleri’nde yaşayan çocukların bir yuva bünyesinde yaşamla iç içe geleceğe hazırladıklarını kaydeden Şahin, sevgi evlerinde kalan çocuklarla olan anısını duygulanarak anlattı. Şahin, “ Oradaki çocukların evi var. Çok önemli bir şey. Ben de ne farkı var? dedim. Onlar bana, ‘Orada da aynı burada da aynı deme dedi bakanım. O kadar önemli ki bir adresim var, mahallemi, sokağımı yazdığım bir adresim var. Bir halım var halıya basıyorum.’dedi. Bize o kadar normal geliyor ki yaşantımız içerisinde adresi olması, halısı olması, kendine ait bir evinin olması önemli. Yanında koruyucu anaları var. Ona yön veren yönlendiren anaları var. Yaptığımız dönüşümde yüzde 75’ini tamamladık. Yüzde 25’lik kısmın dönüşümü için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Diğer taraftan ihmale ve istismara uğramış kızlarımızla ilgili çalıştıklarını ifade eden Şahin şöyle devam etti: “Üniversitelerle birlikte onların rehabilitasyon ve korunmasıyla ilgili çalışıyoruz. En çetin ve en zor alanımız. Hem gönüllülük gerekiyor hem ilgi gerekiyor. Bilim dünyasının bu konuda bizim yanımda olup yardımcı olması gerekiyor.”
CİHAN

Yorumlar