Bakan Müezzinoğlu: Vatandaş kimin yolsuz olduğunu gözünden anlar

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, vatandaşın kimin yolsuz olduğunu gözünden anlayacağına dikkati çekerek, "Kimin kendini sevip sevmediğini, gözünden anlar.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Müezzinoğlu: Vatandaş kimin yolsuz olduğunu gözünden anlar

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, vatandaşın kimin yolsuz olduğunu gözünden anlayacağına dikkati çekerek, "Kimin kendini sevip sevmediğini, gözünden anlar. Kimin milletin iradesine tuzak kurup kurmadığını, bu milletin feraseti bilir." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Bursa Lozan Mübadilleri Derneği üyeleriyle Görükle Mahallesi’nde bulunan Ada Kahve’de bir araya geldi. Müezzinoğlu, "Türkiye’de artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak diyen Başbakan sayesinde yakaladık istikrarı. Milletin bize duyduğu güven sayesinde istikrarı yakaladık. Bu güveni sarsmadık, hiç de sarsmayacağız. Milletin siyasi istikrarı, ekonomik istikrarı devam ettirecek. Bunların son bir yılda Gezi veya 17 Aralık olaylarıyla uğraştıkları tek bir şey var, siyasi istikrarı bozalım ki ekonomik istikrar bozulmasın, ekonomik istikrar bozulsun ki, biz milleti daha rahat hortumlayalım, milletin cebinden elimizi çekmeyelim ama artık yağma yok, artık Recep Tayyip Erdoğan var, AK Parti var. Daha önce başarmış olabilirsiniz. Rahmetli Menderes döneminde, başarmış olabilirsiniz. 12 Eylül darbesiyle, 28 Şubat Postmodern Darbesi'yle başarmış olabilirsiniz ama artık yağma yok, Recep Tayyip Erdoğan ve millet var. Milletle beraber yürüyüşümüz, Atatürk’ün bize vasiyet olarak bıraktığı muasır medeniyetler seviyesine, bu ülkeyi 2023 yılında Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti götürecektir." diye konuştu.

VATANDAŞ KİMİN YOLSUZ OLDUĞUNU GÖZÜNDEN BİLİR

Hükümetin hedeflerinden birilerinin rahatsız olabileceğine dikkat çeken Müezzinoğlu şunları kaydetti: "Hedeflerimizden İsrail rahatsız olabilir, Fransa rahatsız olabilir ama ey CHP, sen neden rahatsızlık duyuyorsun. Ey MHP, sen neden rahatsız oluyorsun? Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Vatandaş, kimin yolsuz olduğunu gözünden anlar, kimin kendini sevip sevmediğini, gözünden anlar. Kimin milletin iradesine tuzak kurup kurmadığını, bu milletin feraseti bilir. Siz bunu sandıkla başaramadıklarınızı, tuzaklarla, kasetlerle, tapelerle başarmaya çalışıyorsun, ama inşallah daha önce almadığın dersi 30 Mart akşamı alırsınız ki, milletle beraber yürümenin gereklerini yaparsınız. Ey Kılıçdaroğlu, yaptığımız devlet hastaneleri önüne ‘otel’ yazısı yazsak, sen oranın hastane bile olduğunu fark edemezsin. Ama 5 yıldızlı otel konforunda, hastane yapıyoruz. Bundan rahatsız oluyorlar. Ama ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar, Sağlık Bakanlığı olarak şunu söylüyoruz; sağlıklı fert, sağlıklı fert."

"ATATÜRK'ÜN GÖLGESİNE YAN GELİP YATTILAR"

Türkiye’de artık hiç birşeyin eskisi gibi olmayacağını belirten Bakan Müezzinoğlu şöyle devam etti: "Eskiden bunlar ne yapıyorlardı, zaman zaman Atatürk’ten geçinen, Atatürk’ün gölgesine yan gelip de yatanlar. Atatürk’ün vasiyet olarak söylediği; ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız, milletindir’ sözüne darbe yaptılar, darbeye alkış tuttular. 1960’da idam edilen rahmetli Menderes değildi, rahmetli Polatkan değildi, idam edilen milli iradeydi. Milletin hayalleri ve umutlarıydı. O gün idam sehpalarına, milletin liderlerini, temsilcilerini götürenler yüksek mahkemelerdi. Oradaki savcılardı, oradaki emir almış hakim ve savcılardı. Ama ne oldu? Rahmetli Menderes’e iade-i itibar yapıldı, o hakim ve savcılar sa milletin kalplerindeki en karanlık köşelerine itildi, lanetle anılır noktaya geldiler. Milletin iradesiyle, sandığın hak ve hukukuyla zaman zaman oynamak istediler. Sarıkız, Ayışığı, Danıştay davası, 367, kapatma davası. Bunlar o günde, tüm bu müdahaleleri yapanlara, o müdahaleyi yapanlara alkış tutanlardır."

'ÇELİK ÇOMAK OYNAR GİBİ OYNADILAR'

Konuşmasında CHP ve MHP'yi de sert dille eleştiren Bakan Müezzinoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu çıkıyor ‘Sayın Başbakan'a ‘hukuk katili’ diyor. Yahu siz milli irade, katili oldunuz. Milli irade katilliği olarak, tescillediniz. Parti kapatma davasını, bir savcı açtı. CHP bu savcıya alkış tutuyor, destek veriyor. 11 kişi milli iradenin hak ve hukukunu aylarca bıçağın sivri ucunda tuttu. Dünyanın krize gittiği bir dönemde AK Parti bir oyla kurtuldu. Sen hukuktan bahseden CHP, MHP, milli iradenin hak ve hukukuyla çelik çomak oynanır gibi oynanırken, neredeydiniz? Siz ne zaman halkın yanında olacaksınız? Ama hiçbir zaman, böyle bir dertleri olmadı. Bütün sorumluluklarını, güç odaklarına ait hissettiler, bütün emirleri güç odaklarından aldılar. Yurtiçindeki güç odakları yetmiyorsa, yurtdışından okyanus ötesinden, destek almaya çalışıyorlar. CHP’ye sormak lazım, 'dün bunlar irticacıydı, bunların okullarından rahatsızdınız'. Bugün ne değişti de ABD büyükelçisiyle özel görüşmeler yaparak Türkiye’nin geleceğiyle oynayacak, okyanus ötesiyle omuz omuza, yan yana yürüyecek kadar ne değişti? Hangi talimatı aldınız? Ne zaman, milletten emir alacaksınız? Ne zaman sandıktan çıkana saygı duyacaksınız? Tüm oyunları 2001’den buyana nasıl bozduysak tüm senaryolarda, Cumhuriyet yürüyüşlerinde dimdik millet iradesi adına AK Parti dik yürüyüşünü nasıl devam ettirdiyse, 30 Mart akşamından sonra da çok daha güçlü şekilde devam ettirecektir. Biz, milletin partisiyiz. Milletten başka, ne emir, talimat almayız. Emir alacağımız bir yer vardır; o da sandık ve sandığın sonuçları. Sandık, bizi kurulduğumuz günden bu yana milletimiz yalnız bırakmadı. Milletin imkanlarını, millete döndürmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar