Bakan Müezzinoğlu: SGK bazen böyle istisnai uygulamalar yapıyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, SGK’nın, 'tatil günlerinde poliklinik ve sağlık giderlerinin ödenmeyeceği' yönünde karar aldığı yönündeki haberleri "SGK’nın zaman zaman bazı bu anlamda istisnai uygulamaları oluyor." diyerek doğruladı....

Google Haberlere Abone ol
Bakan Müezzinoğlu: SGK bazen böyle istisnai uygulamalar yapıyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, SGK’nın, 'tatil günlerinde poliklinik ve sağlık giderlerinin ödenmeyeceği' yönünde karar aldığı yönündeki haberleri "SGK’nın zaman zaman bazı bu anlamda istisnai uygulamaları oluyor." diyerek doğruladı.

İl sağlık hizmetleri değerlendirme toplantısına katılmak üzere Kayseri'ye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Hafta sonları poliklinik ve sağlık giderlerinin ödenmeyeceği yönündeki haberleri değerlendiren Müezzinoğlu, SGK’nın zaman zaman benzer uygulamaları olduğunu doğruladı. Sağlık giderlerinde iktidar partisi olarak sorun yaşatmayacaklarını ifade eden Müezzinoğlu, “Hafta sonu, hafta başı, bayram, gece sağlık hizmetlerinde aksama olmaz. Sağlık giderlerinde de herhangi bir ödemede sorun çıkartmayız. SGK’nın zaman zaman bazı bu anlamda istisnai uygulamaları oluyor. Kendi çerçevesinde. Ama vatandaşın sıkıntı çekeceği hiçbir icraata AK Parti iktidarı imza atmaz.” diye konuştu.

BONZAİ İLE MÜCADELE

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, uyuşturucu maddesi bonzai kullanımıyla ilgili bakanlığının mücadele çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Uyuşturucuyla mücadelenin çok yönlü olduğunu belirten Müezzinoğlu, şunları söyledi: “İçişleri, Aile ve Sosyal Politikalar, Sağlık Bakanlıklarımız ve biz bu önümüzdeki süreçte ilk defa yerel yönetimleri de bunun içine sokmayı düşünüyoruz. Çünkü birebir 24 saat vatandaşla iletişimi olanlar yerel yönetimler. Yoğun ve dinamik bir çalışma yapmamız gerekiyor. Özellikle gençleri ve çocukları alışkanlık safhasına gelmeden korumamız, bilinçlendirmemiz, aileleri bu konuda korumamız gerekiyor. Özellikle halk sağlığı kurumumuz daha çok o yönde çalışma yapacak. İçişleri Bakanlığımız dinamik bir şekilde ulaşımın önünü kesmesi gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve biz de tedavi ve tedavinin devamlılığı konusunda özellikle AMATEM’ler konusunda yeni bir yol haritası planlıyoruz. İnşaaalah yoğun bir çalışmayla gençlerimizi ve insanımızı bu uyuşturucu belasından olabildiğince uzak tutmaya çalışacağız.”

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir soruya da Müezzinoğlu, cumhurun ilk defa kendi vicdanının ve aklının ön gördüğü bir şekilde cumhurbaşkanını seçeceğini söyledi. Artık bu milletin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ağır bedeller ödemeyeceğini ifade eden Müezzinoğlu, “Çünkü geçtiğimiz süreçlere baktığımızda ben 70 yılından bu yana izlediğimde nerdeyse bütün uumhurbaşkanlığı seçimlerinde hep gerilimler oldu, hep millete bedeller ödetildi. 2007’deki hukuk skandalı millete bedel ödeten bir anlayıştan milletin kendi tercihiyle cumhur olarak cumhurbaşkanını seçeceği bir sürece vesile oldu. Ben o gün bu milletin hukukuna zulmedenlerin bu iş adına hayırlı bir işe vesile oldukları için de onlara ayrıca teşekkür etmek isterim. Yoksa o gün bu sıkıntıları çekmeseydik bugün milletin iradesinin sandıkta güçlü bir şekilde tecelli edeceği süreçleride millete yaşatamazdık.” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili gelinen noktanın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu ve çok partili döneme geçişle eş değer olduğunu ifade etti.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu daha sonra il sağlık hizmetleri değerlendirme toplantısına geçti. Toplantı, kısa bir görüntü alındıktan sonra basına kapalı olarak devam etti. CİHAN

Yorumlar