Bakan Müezzinoğlu: Bayraktar kendisine yakışanı yapmış

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifası sonrası yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Müezzinoğlu: Bayraktar kendisine yakışanı yapmış

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifası sonrası yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirmede bulundu. Müezzinoğlu, “Herkes kendisine yakışanı yapar. O da kendisine yakışanı yapmış.” dedi.

    Çeşitli temaslarla bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Erdal Ata’yı ziyaret etti. Burada gündemdeki gelişmeler üzerine konuşan Bakan Müezzinoğlu, Erdoğan Bayraktar’ın istifası sonrası yaptığı açıklamalarla ilgili olarak “Herkes kendisine yakışanı yapar. O da kendisine yakışanı yapmış.” şeklinde ifadede bulundu.

    Kabine değişikliği ile ilgili olarak Müezzinoğlu, şunları dile getirdi: “Kabine değişikliği Sayın Başbakanımızın tasarrufudur. İhtiyaç duyduğu her an yapabilir. Bu hükümet etme dinamikleri için zaten olmazsa olmazdır. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını, yerine gelen arkadaşlarımızla birlikte başarılı hizmetler yapmayı temenni ediyorum. Kabine değişiklikleri işin tabiatında vardır.”

    Sağlık Bakanı, ülke gündemini sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili olarak, hükümetin yıpratılmaya çalışıldığını açıkladı. Hukuk devletlerinde yanlış yapanların cezasını hukukun hesabını sorduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, “Ama birileri yanlışlıkları bir araya, bir sepete toplayarak veya yanlışlıklar gibi göstererek birbiri ile alakası olmayan birçok konuyu aynı sepette büyük bir organizasyonla bunu yapıp da bir siyasi iktidarı ve milli iradeyi zedeleyecek bir boyuta taşırsa buna millette razı olmaz, hukuk devleti de razı olmaz. Millet iradesi ile gelen siyasi iktidar da buna razı olmaz. Bu oynanan senaryoları bu millet çok yaşadı. Çokta ağır bedellerini ödedi. 1960’daki darbenin ağır bedelini bu millet ödedi. 80 darbesinin ağır bedellerini bu millet ödedi. 28 Şubat’ın ağır bedellerini bu millet ödedi.” diye konuştu.

    “Milli irade ile çelik çomak oynar bir anlayıştan hukuk devleti, demokrasi, sandık diye bahsedebilmek mümkün olur mu?” diyen Müezzinoğlu, “AK Parti’den birileri yanlış yapıyorsa hukuk gereğini yapsın” açıklamalarında bulundu. Müezzinoğlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Kim hangi yanlışlığı yaptıysa, kim hangi yasa dışılığı yaptıysa, kim hangi rüşveti aldıysa yakalansın. Ama o çantaları veya o kutuları 14 ay takip edipte, hiç alakası olmayan sepetin içine koyup da hükümete asrın yolsuzluğu deniliyor. 11 yıl önce 50 milyar dolar banka hortumlamasına asrın yolsuzluğu demeyen bir anlayış bugün daha ne olduğu belli olmayan, henüz daha milletin önüne ve hukukun önüne şu fotoğraftır diye gösterilmeyen bir hadise de asrın yolsuzluğu diyerek siyasi iktidarı, hükümeti, onun başbakanını yıpratma kampanyası istikrarı bozmak değil de nedir? Onun için milletimiz burada oynanan oyunları tarihi geçmişte çok bedeller ödediği için artık iyi okuyor. Ve inşallah bu senaryolar tutmayacak, ister içerden gelsin, ister dışarıdan gelsin. Biz ne diyoruz AK Parti yolsuzluk yapıyorsa işte sandık geliyor. AK Parti’den birileri yanlış yapıyorsa da hukuk gereğini yapsın.” CİHAN

Yorumlar