Bakan Kılıç: Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk ziyaretini memleketi Samsun’a gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kılıç: Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk ziyaretini memleketi Samsun’a gerçekleştirdi. Kılıç, “Bu göreve layık olmaya çalışacağım. Makamlar ve mevkiler gelip geçicidir.” dedi.

Tarifeli uçak ile Ankara'dan Samsun'a gelen Bakan Kılıç'ı, Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve partililer karşıladı. İlk ziyaretini Samsun Valiliği'ne yapan Kılıç burada yaptığı konuşmasında görevi devraldığı Suat Kılıç’a yaptıklarından dolayı teşekkür etti.

"BU ONUR VE GURUR SAMSUN'UN"

Üzerlerinde büyük bir sorumluluk olduğunun bilincinde olduğunu kaydeden Bakan Kılıç, şöyle konuştu: “Görevi Başbakanımız bize uygun gördü. Bize tevdi etti. Bu güvene layık olmaya çalışacağız. Aynı zamanda benden önce Gençlik ve Spor Bakanı olarak bu bakanlığın icracı bir bakanlık olarak sıfırdan kurulmasına, gece gündüz demeden büyük katkı sağlayan hepimizin ve ülkemizin üzerinde emeği ve hakkı olan; artık tüm gençlerimizin ve spor camiasında ‘Suat abi’ olarak bilinen ve her zaman öyle bilinecek olan yine Samsun Milletvekilimiz olan Suat Kılıç’a da buradan en derin teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Kendisinin, bize devir teslim töreninde dile getirdiği şekilde, yoğun bir tempoyla devraldığımız bakanlığı inşallah yoğun, dinamik çalışma arkadaşlarımızla daha ileriye taşıyacağız. Hedefimiz ve sorumluluğumuz bu. Bugüne kadar nasıl çalıştıysak, AK Parti olarak ve onların bakanları olarak, aynı şekilde genel başkanımız ve başbakanımızın kendisinin ortaya koyduğu prensip ve düsturuyla bizde aynı şekilde çalışmak için bu şekilde çaba harcayacağız. Allah inşallah, mahcup etmesin. Bu onur ve gurur Samsun’un. Biz her zaman Suat beyle, abi kardeş ilişkisi içerisinde olduk. Bundan sonrada bu böyle olacaktır. Çünkü makamlar ve mevkiler, gelip geçicidir. Biz burada, sadece ve sadece hizmet için bulunuyoruz. Tek amacımız, tek hedefimiz ülkemizin, milletimizin daha üst yaşam standartlarına kavuşması. Tabi bizim, sorumluluğumuz altında olan gençlerimizin, eğitimlerini daha rahat yapmaları, daha huzurlu bir şekilde hayata hazırlanmaları. Türk sporunun geleceğe, daha emin adımlarla yürümesi ve daha çok kuvvetlenmesi. Bunları daha önce nasıl beraber yaptıysak, bundan sonrada aynı şekilde yapacağız. Tabi Samsun halkımızın bize vermiş olduğu bir güç var. Allah, onlardan razı olsun. Burada rahmetli büyükbabam İlyas Kılıç’ın çok büyük emekleri var Samsun üzerinde. İnşallah bizde kendisine ve ecdadımıza layık olarak bu hizmetleri devam ettireceğiz.”

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise "Sizden önce bakanlık yapan Suat Kılıç’ın Samsun’a büyük hizmetleri oldu. Ondan almış olduğunuz görevi daha ileriye taşıyacağınız inancımız tam. Size de görevinizde başarılar diliyoruz. Samsun’da, bakanlığınız tarafından yürütülen çalışmalarda büyük yatırımlar var. Bunların devam edeceğine olan inancımız tam. Özellikle bakan olduktan sonra, ilk ziyaretinizi Samsun’a gerçekleştirdiniz, bunun için teşekkür ediyorum ve hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Makamda yapılan ziyaretin ardından, valilikte düzenlenen toplantıda kentte bakanlık tarafından yapılan ve yürütülen çalışmalar hakkında Bakan Kılıç’a brifing verildi. Bakan Kılıç toplantı sonrası sırasıyla Ak Parti İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve dedesinin mezarını ziyaret edecek.
CİHAN

Yorumlar