Bakan İslam: Yaşlı ve engellilerin ücretsiz taşınmasında geri adım yok

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yaşlı, engelli, şehit yakını ve gazilere şehiriçi ulaşımda ücretsiz taşıma hakkı getirilmesiyle ilgili özel halk otobüslerinin bir takım sıkıntılar hissettiklerini kendilerine duyurduğunu belirterek, "Konu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam: Yaşlı ve engellilerin ücretsiz taşınmasında geri adım yok

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yaşlı, engelli, şehit yakını ve gazilere şehiriçi ulaşımda ücretsiz taşıma hakkı getirilmesiyle ilgili özel halk otobüslerinin bir takım sıkıntılar hissettiklerini kendilerine duyurduğunu belirterek, "Konuyu Maliye Bakanlığı ile paylaştık. Bakanımız bir kanun değişikliğine ihtiyaç olabileceğini düşünüyor. Bunu meclis açılır açılmaz hemen gündeme getireceğiz. Ücretsiz taşıma konusunda her hangi bir şekilde bir geri adım yok." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Sakarya'da bulunan Bakan İslam, Erenler ilçesindeki bir otelde gazetecilerle bir araya geldi. Programda konuşan İslam, engelli ve yaşlılara ücretsiz seyahat hakkını düzenleyen yönetmelik yayımladıklarını söyledi. Yaşlı, engelli, şehit yakını ve gazilere şehiriçi ulaşımda ücretsiz taşıma hakkı getirdiklerini anlatan İslam, bununla ilgili bir sorun olduğunun medyaya yansıdığını dile getirdi. Özel halk otobüslerinin ücretsiz taşıma konusunda bir takım sıkıntılar hissettiklerini kendilerine duyurduğunu kaydeden İslam, şunları söyledi: "Biz de konuyu Maliye Bakanlığı ile paylaştık. Maliye Bakanlığı kendi çalışmalarını yaptı, geçtiğimiz iki hafta içerisinde. Dün Bakanımızdan aldığım bilgiye göre, belli bir noktaya gelmiş durumdayız. Belli bir noktaya gelindiğini müjdeleyebiliriz. Bunun yapılabilmesi, gerçekleştirilebilmesi için bakanımız bir kanun değişikliğine ihtiyaç olabileceğini düşünüyor. Bunu meclis açılır açılmaz hemen gündeme getireceğiz. Özel halk otobüslerinin bu sıkıntısını çok ivedilikle inşallah çözeceğiz."

Ücretsiz taşıma konusunda her hangi bir şekilde bir geri adımın olmayacağını vurgulayan İslam, "Vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, şehit yakınları ve gazilerimize bir duyuru yapmak istiyorum. Ücretsiz taşıma konusunda her hangi bir şekilde bir geri adım yok. Bu devam edecek. Ama konuyla ilgili sıkıntıları çözeceğiz. Çözerek devam edeceğiz. Bu konuda geri adım yok. Yaşlılarımız memnunlar bu hizmetten dolayı. Sıkıntıyı da fark etmişler. Özel halk otobüslerine binip, inerken kendileriyle ilgili yapılan konuşmalardan 'acaba bakanlık bir geri adım atar mı?' diye düşünüyorlar. Bize böyle sorular geliyor. Her hangi bir geri adım yok. Sorun çözülecek." diye konuştu.

65 yaş üstü yaşlıların şehiriçi ulaşımdan ücretsiz faydalanabilmeleri için bir karta ihtiyaçlarının bulunmadığını ifade eden Ayşenur İslam, konuyla ilgili şunları kaydetti: "Nüfus cüzdanları göstererek bu haktan yararlanabiliyorlar. Türkiye'nin her yerinde geçerli. Bu yönetmelik çıkmadan önce bazı belediyeler yaşlılarımıza kart dağıtarak ücretsiz taşımacılık yapıyordu. Şimdi biz artık bunu belediyenin bir işi olarak değil bakanlığın bir işi olarak ele aldık. Kartlara ihtiyacımız yok. Son çıkan yönetmelikle sadece 65 yaş üstü yaşlılarımız için göstermeleri gereken tek şey nüfus cüzdanları. Eski sistem bitti. Belediye kartları bitti. Yaşlıların artık belediyelerden kart almayacaklar. Sadece nüfus cüzdanlarını göstererek otobüslere binecekler Türkiye'nin her yerinde."
CİHAN

Yorumlar