Bakan İslam: Türkiye'de en büyük eksikliklerden biri doktor eksiği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'de en büyük eksikliklerden birinin doktor eksiği olduğunu belirterek, "Bütün ikazlara rağmen ne yazık ki o dönemin yöneticileri ve o dönemlerin hükümetleri tıp fakültelerinin sayılarını, kontenjanl.

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam: Türkiye'de en büyük eksikliklerden biri doktor eksiği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'de en büyük eksikliklerden birinin doktor eksiği olduğunu belirterek, "Bütün ikazlara rağmen ne yazık ki o dönemin yöneticileri ve o dönemlerin hükümetleri tıp fakültelerinin sayılarını, kontenjanlarını artırma adına, doktor sayımızı belli bir yerde ülke ihtiyacının çok çok altında bir yerde stabil tuttular. Bu yüzden bugün bu açığı hissediyoruz." dedi.

Serdivan ilçesinde yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin temel atma töreninde konuşan İslam, şehirdeki sağlık sorunlarının çözümü hakkında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüştüğünü ifade ederek, "Bana 'kadın, çocuk hastanemizin sorunları çözülmüş durumda. Çok kısa bir sürede hemen hemen 1 ay gibi' dedi. Nisan kurasına da ilimizdeki doktor eksikliğinin önemli bir bölümünü giderecek şekilde taleplerini yerleştireceğini söyledi." diye konuştu.

Türkiye'de en büyük eksikliklerden birinin doktor ve yetişmiş uzman eksiği olduğunu dile getiren İslam, şunları söyledi: "Hakikaten çok fazla yetişmiş uzman doktora ihtiyacımız var. Bunun çözümü 50 yıl öncesinden başlamalıydı. Bütün ikazlara rağmen, bizim bütün görüşlerimize rağmen ne yazık ki o dönemin yöneticileri ve o dönemlerin hükümetleri, tıp fakültelerinin sayılarını artırma adına, tıp fakültelerinin kontenjanlarını artırma adına doktor sayımızı belli bir yerde ülke ihtiyacının çok çok altında bir yerde stabil tuttular. Bu yüzden bugün bu açığı hissediyoruz. Bizim iktidarımızdan itibaren bu mesele zaten çok üzerinde durduğumuz bir mesele olduğu için giderilmeye çalışıldı."

Konuşmaların ardından, Bakan İslam ve protokol üyeleri, hastanenin temelini attı. İslam, daha sonra Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hizmet Binası ve Serdivan Semt Polikliniği'nin açılışını yaptı. CİHAN

Yorumlar