Bakan İslam, eğitimcilerden okula kaydedilmeyen öğrenci bırakmamasını istedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, eğitime erişmeyen kimsenin kalmamasını ve eğitimin bütün ücra köşelere kadar ulaşabilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam, eğitimcilerden okula kaydedilmeyen öğrenci bırakmamasını istedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, eğitime erişmeyen kimsenin kalmamasını ve eğitimin bütün ücra köşelere kadar ulaşabilmesini arzu ettiklerini söyledi. Eğitimcilere çağrıda bulunan İslam; "Acaba sisteme kaydedilmemiş çocuk var mı? Bunlara bakmanız gerekiyor. Bu çocukların sisteme kaydedilebilmesi için gerekli yerleri uyarmanız gerekiyor. Sistemden çıkarılan çocuklar var mı? Bunu görmeniz gerekiyor" dedi.

Ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere Sakarya’ya gelen Bakan İslam, ilk olarak Eğitimciler Birliği Sendikası’nın Serdivan ilçesinde düzenlediği 'Genişletilmiş İş Yeri Temsilcileri Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan İslam, zor bir süreçten geçtiklerini belirtti. Bu süreci eğitimcilerin katkısı ile aşacaklarını kaydeden İslam, şunları söyledi; “Sizler çocuklarımızı o kadar fevkalade yetiştireceksiniz ki bir daha asla bu günleri yaşamayacağız. Bugünler bir daha olmasın diye çalışacağız. Çok mükemmel nesiller yetiştireceğiz. Bunun için çalışacağız. Biz devlet olarak çalışacağız. Siz eğitim kadrosu olarak çalışacaksınız. 12 yıldır yaptıklarımızı biliyorsunuz. Eğitimde büyük bir değişim ve dönüşüm planladık. Bunu safha safha yürürlüğe koymaya başladık. Eğitimin imkanlarını geliştirdik. İlk önce bütçedeki payını geliştirdik. Biz iktidarı devraldığımız zaman eğitimin bütçedeki payı yüzde 9’lar civarındaydı. Bugün yüzde 18. Bu yeterli demiyoruz. Eğitime başka bütçelerden de pay aktarıyoruz.”

Eğitime erişmeyen kimsenin kalmamasını arzu ettiklerini ifade eden Bakan İslam; “Eğitimin bütün ücra köşelerimize kadar ulaşabilmesini arzu ediyoruz. İlkokul eğitiminde başarı oranımız yüzde 90'ları geçti. Yüzde yüze yakın. Ama orta öğrenime, liseye geçtiğimiz zaman bu yüzde 65'lere, yüzde 68'lere düşüyor. Kız çocukları için söylersem üniversiteye geldiğimiz zaman yüzde 35'lere düşüyor. Bunun yüzde yüzlere gelmesi lazım. Bunun için de sizlerden son derece ciddi yardımlar bekliyoruz. Çevrenizdeki bütün okulları görmeniz, ziyaret etmeniz gerekiyor. Velilerle el ele çalışmanız gerekiyor. Acaba sisteme kaydedilmemiş çocuk var mı? Bunlara bakmanız gerekiyor. Bu çocukların sisteme kaydedilebilmesi için gerekli yerleri uyarmanız gerekiyor. Sistemden çıkarılan çocuklar var mı? Bunu görmeniz gerekiyor. İlkokulda yüzde 98 başarımız var ama orta okula otomatik kaydedilmesi gereken çocukların acaba kaydedildi mi?, Kaydedilmedi mi? Onları yine eğitim camiamızın kontrol etmesi, gerekiyor. Sistemden dışarıya çıkmasının engellenmesi gerekiyor. Üniversiteye girişte başarıyı sağlayabilmek için orta eğitimdeki sorunların giderilmesi için neler yapmamız gerektiğini tespit etmeniz gerekiyor.” dedi.

Bakan Ayşenur İslam, programın ardından Sakarya Valiliği’ne geçti. Valilikte çeşitli kurumların müdürleriyle bir araya gelen İslam, şehirdeki çalışmalar ve sorunlarla ilgili birifing aldı. İslam, Valilikte yapacağı basın açıklamasının ardından TÜMSİAD Sakarya Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılacak. CİHAN

Yorumlar