Bakan İslam: Diyarbakır'daki tecavüz konusu bize intikal edince müdahil olduk

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Ayşenur İslam, Diyarbakır’da emniyet güçleri tarafından üç kıza tecavüz edildiği iddiaları için "Aynı yerde duruyoruz. Bizim söylediğimiz şey şu: Konu bize intikal ettiği andan itibaren müdahil olduk,...

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam: Diyarbakır'daki tecavüz konusu bize intikal edince müdahil olduk

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Ayşenur İslam, Diyarbakır’da emniyet güçleri tarafından üç kıza tecavüz edildiği iddiaları için "Aynı yerde duruyoruz. Bizim söylediğimiz şey şu: Konu bize intikal ettiği andan itibaren müdahil olduk, görevimiz de budur. Çocukları koruma altına aldık." dedi.

Çevre Bakanlığı’nda düzenlenen ‘Çevre Eğitimine Yönelik İş Birliği Protokolü' imza töreninde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam protokolü imzaladılar. Sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, ‘Diyarbakır’da üç çocuğa tecavüz iddiaları emniyet görevlileri tarafından, böyle bir iddia vardı. Bununla ilgili son durum nedir?’ sorusu üzerine Bakan İslam, "Aynı yerde duruyoruz. Bizim söylediğimiz şey şu: Konu bize intikal ettiği andan itibaren biz duruma müdahil olduk, görevimiz de budur. Çocukların eğitimleri, sosyal gelişimleri açısından koruma altına aldık." diye konuştu.

Yapılan korumanın Bakanlık tarafından olmadığına dikkat çeken İslam, "Bu yeni bir hadise değil. Bugün basında yeni koruma altına alınmışlar gibi bir algı vardır. Konu ilk gündeme geldiği günden itibaren çocuklar koruma altında. Sizin haberlerinizden şöyle bir haber çıkarabilir. Adli süreçlerle ilgili yeni bilgiler, bulgular, belgeler mi ortaya çıkıyor? Eğer böyle bir durum varsa biz adli sürecin yeniden başlamasını arzu ederiz. Her türlü şüpheyi giderebilecek bir yol izleriz. Adli süreç yeniden başlarsa bu konuda da müdahil oluruz. Söylediğimiz şey bu." açıklamasında bulundu.

İslam, devlet kurumlarının birbirlerine basın üzerinden sanki cevap veriyormuş gibi algılanmasını da arzu etmediklerini belirterek, şunları söyledi: "Devlet kurumları birbirleriyle direkt konuşur. Basın üzerinden haberleşmez. Bizim yaptığımız açıklama sizin sorularınıza verilen bir cevaptır. Savcılıkla ilgili bizim takibimiz konu adli mercilere yansıdığı andan itibaren başlar. Ondan öncesi bizim görev alanımızın dışındadır. Eğer konu adli mercilere bu biçimde yansırsa, yeni adli süreç başlatılırsa biz tarafız ve konuya müdahiliz."

BAKAN GÜLLÜCE KONUYLA ALAKALI OLMAYAN SORULARA TEPKİ GÖSTERDİ

Başka bir gazetecinin sorusu üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Şimdi biz bir protokol yapmaya geldik. Biraz da işin özüne bakmak lazım. Gazetecinin etik davranması gerekir diye düşünüyorum. Konuyla alakalı olursa sorular çok daha makul olur. Onu başka yerlerde sorabilirsiniz." diyerek konuyla alakası olmayan sorulara tepkisini gösterdi.

Bu esnada gazetecinin sorusunu sormaya devam etmesi gözlerden kaçmadı. Bunun üzerine Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Başka bir yerde başka bir zamanda konuşalım." dedi. CİHAN

Yorumlar