Bakan İslam: Demokrasinin standartlarının yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, ülke sorunlarına muhakkak siyasetin bir çözüm üretmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam: Demokrasinin standartlarının yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, ülke sorunlarına muhakkak siyasetin bir çözüm üretmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi. İslam, "Başka kanalların değil. Siyasetin ve Parlamento'nun çözüm üretmesi gerektiğini düşünüyoruz. Demokrasinin standartlarının yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Demokrasinin standartlarının da ancak insan hak ve hürriyetlerine daha çok kıymet, daha çok değer, daha çok önem ve itibar verdikçe yükseleceğini biliyoruz." dedi.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Sakarya'ya gelen Bakan Ayşenur İslam, ilk olarak AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İslam, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, şunları kaydetti: "Belki çetin bir boğaz aşıyoruz, ama geçmiş 12 yılı hatırlayın. Bundan çok daha çetin boğazları aştık, çok daha engin sularda, ateşten denizlerde mumdan kayıklarla yüzdük, geçtik. Bunu da başaracağız inşallah. Yeter ki bir olalım, beraber olalım, kalbimizi birbirimize açalım, tevazuyla hareket edelim, işimizi bilelim, işi ehline teslim edelim ve dosdoğru yolda yürümeye kendimizi ahdedelim. Ondan sonra her şeyi başarabileceğimizi düşünüyorum."

İl Başkanlığı'nı ziyaretin ardından Adapazarı Kültür Merkezi'ne geçen İslam, partisinin Adapazarı İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Ayşenur İslam, buradaki konuşmasında ise Sakarya'yı ilk kez bir bakan olarak ziyaret ettiğini ifade etti. Siyasetin bir birleştirme, uzlaştırma, yardımlaşma işi olduğunu bilerek, buna göre çalışmaları gerektiğini anlatan İslam, siyasetin insan için yapıldığını, insanın mutluluğu için yapıldığını, toplumun refahı için yapıldığını ve bunun için gerekli olduğunu düşünen ve buna inanan bir topluluk olduklarını dile getirdi.

Ülke sorunlarına muhakkak siyasetin bir çözüm üretmesi gerektiğini düşündüklerini vurgulayan İslam, şöyle devam etti: "Başka kanalların değil. Siyasetin ve Parlamento'nun çözüm üretmesi gerektiğini düşünüyoruz. Demokrasinin standartlarının yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Demokrasinin standartlarının da ancak insan hak ve hürriyetlerine daha çok kıymet, daha çok değer, daha çok önem ve itibar verdikçe yükseleceğini biliyoruz. Siyaset bir uzlaşma sanatı ve insan kazanma sanatı."

Siyasetin zor durumlara çözüm üretme sanatı olduğunu belirten İslam, şöyle konuştu: "Zoru başarmak ve sıkıntıdan çıkmak mesleği aslında siyaset. Onun için de zannediyorum biz rüştünü ispat etmiş bir grubuz. Rüştünü ispat etmiş bir topluluğuz. Hakikaten son 12 yıldaki AK Parti hükümetleri Şeyh Galip'in dediği gibi 'ateşten denizlerde mumdan kayıklarla yüzerek geçtiler.' Bundan sonra da ateşten denizler olacak önümüzde ve biz yine mumdan kayıklarımızla o ateşleri de yeneceğiz. Siyaset birlikte el ele yürüyebilme sanatıdır. Tabii ki küçük, ufak tefek aile içi kavgalarımız oldu. Belki bundan sonra da olur. Bizim şehrimizde çok olmadı ama zaman zaman oluyor. İcra içerisinde bazen böyle şeylerle karşılaşabiliyoruz. Ama bunlar önemli değil. Aile içi münakaşalar olur akşam yemeğinde aynı sofranın başında yine bir araya geliriz. 'Kol kırılır yen içinde kalır' deriz. Kırarız, otururuz, barışırız. Görüşürüz ve yola devam ederiz. Düsturumuz bu. Bundan sonra da böyle olacak. Şimdi sanki ellerimiz ayrılmış gibi görünen, kol kola değilmişiz gibi görünen arkadaşlarımızla da gün gelecek biz bu şehirde hemen hatta yarından itibaren yine kol kola gireceğiz. Yine el ele tutuşacağız. Yine aynı hedefe doğru yine aynı süratle yürümeye başlayacağız." CİHAN

Yorumlar