Bakan İslam: Belediye başkanı, umarım böyle bir şey söylememiştir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bingöl'de AK Partili belediye başkanının, "Kadınlara başkan vekilliğinde görev vermeyeceğiz" sözleri üzerine AK Parti'den seçilen kadın belediye meclis üyesinin istifasını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam: Belediye başkanı, umarım böyle bir şey söylememiştir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bingöl'de AK Partili belediye başkanının, "Kadınlara başkan vekilliğinde görev vermeyeceğiz" sözleri üzerine AK Parti'den seçilen kadın belediye meclis üyesinin istifasını değerlendirdi. Bakan İslam, "Hakikaten bizim AK Parti olarak ve hükümet olarak söylemlerimizle ve eylemlerimizle uyuşmayan, bizim fikrimizle uyuşmayan bir hal tarzıdır. Umarım böyle bir şey söylememiştir." dedi.

Ayşenur İslam, Konya'da Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılacak Otizm ve Down Sendromlu Yaşam Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Bakan İslam, Karatay Belediyesi'nin erkek çocuklara yönelik bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezi olan 'Sevgi Evleri'nin açılışına da katıldı. Açılış sonrası 'Sevgi Evleri'ni ziyaret eden Bakan İslam, öğrencilerle tek tek tokalaşıp sohbet etti. Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Bingöl’de AK Partili kadın meclis üyesi, belediye başkanının, 'Başkan vekilliğinde kadınlara görev vermeyeceğiz' demesi üzerine istifa etti. Belediye başkanının açıklamasını ve istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Bakan İslam, "Henüz daha belediye başkanımızla da değerli meclis üyemizle de görüşmedim. Onun için herhangi bir şey söyleyemiyorum. Sadece faraziye olarak yani basında yer alanlar doğruysa, eğer belediye başkanı böyle bir şey söylediyse, gerçekten bunu çok yadırgadığımı söylemiştim. Aynı yerdeyim. Hakikaten bizim AK Parti olarak ve hükümet olarak söylemlerimizle ve eylemlerimizle uyuşmayan, bizim fikrimizle uyuşmayan bir hal tarzıdır. Umarım böyle bir şey söylememiştir. Umarım ikisi arasında bir yanlış anlaşılmadır. Akşam ben ikisini de arayacağım ve konu hakkında bilgi sahibi olacağım. Ondan sonra detaylı konuşuruz." dedi.

"TOPLUMSAL ŞİDDETE KARŞIYIZ"

"Son günlerde Zonguldak’ta bir aile faciası, Kars’ta bir çocuğun cansız bedeni bulundu, dünde Meclis'te bir şiddet olayı yaşandı. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir soruya ise Bakan İslam, "Elbette hiç istemediğimiz hadiseler bunlar arkadaşlar. Toplumsal şiddete karşıyız. Aile içi şiddete karşıyız. Çocuklara ve kadınlara yönelik şiddete karşıyız. Hükümet olarak, bakanlık olarak bu tür şiddet olaylarıyla mücadele ediyoruz. Mücadelemizi bu olayları sıfıra indirinceye kadar sürdüreceğiz. Yasal anlamda, psikolojik anlamda eğitim vererek bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Toplumumuzun daha fazla bilinçli olması gerekiyor. Biraz daha vicdanlı, merhametli ve empati yapabilen insanlar haline gelmemiz gerekiyor bu şiddetin sona erebilmesi için. Ama arka plandaki diğer sebepleri de bulmak üzere birtakım çalışmalarımız var bakanlığımızda. Bunları biraz önce söylediğim gibi sıfıra indirinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Tabii ki meclisteki olaya gelince asıl onu sormuştunuz. Affedilir bir şey değil. Yani TBMM çatısı altında böyle bir hadisenin cereyan etmesi ne anlaşılır bir şey benim açımdan, ne de affedilir bir şey. Çok geçmiş olsun diyorum değerli parti başkanına bir daha tekrarlanmamasını umut ediyorum inşallah." şeklinde cevap verdi.
CİHAN

Yorumlar