Bakan İslam: 30 Mart'ta Türkiye Cumhuriyeti kendi kaderini tayin edecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 30 Mart'ta gerçekleşecek olan şeyin bir yerel seçim olmadığını Türkiye Cumhuriyeti'nin kendi kaderini tayin edeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan İslam: 30 Mart'ta Türkiye Cumhuriyeti kendi kaderini tayin edecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 30 Mart'ta gerçekleşecek olan şeyin bir yerel seçim olmadığını Türkiye Cumhuriyeti'nin kendi kaderini tayin edeceğini söyledi. İslam, "Beni yolsuzlar mı yönetecek? Masumlara yolsuzluk isnat edenler mi yönetecek? Kasetlerle başkan devirip başkan getirenler, hükümet devirip hükümet getirmek isteyenler mi yönetecek? Yoksa beni bu memleketin öz evlatları mı yönetecek? Benim seçtiklerim mi yönetecek? Türkiye Cumhuriyeti buna karar verecek." dedi.

    Ziyaret ve açılışlar yapmak üzere Sakarya'ya gelen Bakan İslam, Erenler ilçesinde ki bir otelde Ak Parti'li kadın üyelerle yemekte bir araya geldi. Yemekte konuşan İslam, kritik bir zamandan geçtiklerini söyledi. 'Dünyanın belkide dönüm noktasından geçiyoruz' diyen İslam, şunları kaydetti; "Dünyayı bundan sonra kim şekillendirecek, önümüzdeki günlerde Türkiye halkı buna karar verecek. Önümüzdeki süreçte eğer sadece yerel yöneticilerimizi, belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı seçeceğimizi düşünüyorsak gerçekten yanılıyoruz."
    
    Kendi kaderlerini tayin etmeye karar verdikleri günden itibaren dünyanın kendilerine karşı bakışının değiştiğini ifade eden İslam, "Şunu yapıyorlar şimdi; 'bunlar zavallı doğulular, kendilerini yönetemezler. Bunların başına yönetici lazım. Bunların başına bizim adamlarımız lazım' diyorlar. 'Bunları yönetebilmek için.' Bizde diyoruz ki o günler çoktan geçti. Bir daha biz o günlere geri dönmeyeceğiz. Biz böyle söyleyince karşımızda kefen dalgalandırıyorlar. Buyurun elinizi korkak alıştırmayın. Ne istiyorsanız yapın. Biz böyle söyleyince 'biz artık kaderimize razı olmayacağız. O kaderi kendimiz çizeceğiz' deyince yağlı urganı attılar önümüze. Buyurun elinizi korkak alıştırmayın. Biz bu yola kefenlerimizi giyerek çıktık. Allah'ın izniyle. Burası er meydanı. Siz kendi hilenizle, biz kendi düsturumuzla. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. O da sökmedi. şimdi bir kasetler savaşı var. Güya Başbakanımızın evinden 5 kamyon dolusu para 15 dakika içerisinde çıkarılmış. Bir yere götürülmüş. Aldığımız nefesleri bile takip ettiklerini söylüyorlar. Nasıl olmuşsa bu kamyonların dolduruluşunu boşaltılışını, gidişini gelişini röntgenleyememişler. Olur mu bu? Bizin anlımız ak. Çiğ yemedik karnımız ağrımayacak." şeklinde konuştu.

    "HER EVE GİRECEĞİZ"

    Yola çıkarken yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele edeceklerini söylediklerini belirten İslam, sözlerine şöyle devam etti; "30 Mart'ta gerçekleşecek olan şey artık bir yerel seçim değil. Türkiye Cumhuriyeti kendi kaderini tayin edecek 30 Mart'ta. Beni kim yönetecek? Bunu tespit edecek. Beni yolsuzlar mı yönetecek? Masumlara yolsuzluk isnat edenler mi yönetecek? Kasetlerle başkan devirip başkan getirenler, hükümet devirip hükümet getirmek isteyenler mi yönetecek? Yoksa beni bu memleketin öz evlatları mı yönetecek? Benim seçtiklerim mi yönetecek? Türkiye Cumhuriyeti buna karar verecek. Biz bu kararı 12 yıl önce verdiğimizde bu kararı uygulayanlar kadınlardı. Bizim zaferimizin altında kadınların alın teri vardır. Bu seçimlerde AK Parti'ye gönül vermiş kadınlar ablalarla mücadele edecek. Anladınız mı? Her eve gideceğiz. Her mahalleye gireceğiz. Her haneye gireceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımızı anlatacağız. Bizim alnımız ak diyeceğiz."

    Ayşenur İslam, programın ardından Sapanca İlçe Teşkilatı'na geçti. CİHAN

Yorumlar