Bakan Işık'dan Berkin ve şehit polisin ailesine başsağlığı mesajı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geçtiğimiz yıl Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'la, Tunceli'de çıkan olaylarda kalp krizi sonucu şehit o.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık'dan Berkin ve şehit polisin ailesine başsağlığı mesajı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geçtiğimiz yıl Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'la, Tunceli'de çıkan olaylarda kalp krizi sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın ailesine başsağlığı dileğini iletti.

Partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere dün Balıkesir'e gelen Bakan Fikri Işık, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Tülay Babuşçu ile İl Başkanı Mahmut Poyrazlı da hazır bulundu.

Burada bir soru üzerine gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Fikri Işık, ülkemizde hiç kimsenin hayatını kaybetmesini istemediklerini bildirdi. "Kim olursa olsun, bu ülkede bir tek canın toprağa düşmesini istemeyiz." diyen Bakan Işık, "Berkin kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum, polis memurumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye'nin istikrar yakaladığı dönemlerde Türkiye'nin aldığı mesafeyi hepimiz biliyoruz. Türkiye'nin istikrarsızlaştırma girişimlerine karşı hepimizin çok dikkatli olması lazım. Elbette Türkiye yoluna demokrasi içerisinde devam edecektir. Demokrasimizin standartlarının yükseltilmesi için adım üzerine adım atıyoruz. Son bir kaç ayda bile milletvekili arkadaşlarımızla birlikte demokratikleşme paketini ve adamını hayata geçirdik." dedi.

Türkiye'de herkesin kendini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak görmesini ve kendini o noktada büyük bir özgüvenle yarına hazırlanmasını istediklerini vurguladı. Bu noktada her can kaybının kendilerini derinden yaraladığına dikkat çekerek, "Kim olursa olsun, ister polis olsun, ister sivil vatandaş olsun ister askerimiz olsun, ister sokaktaki sade vatandaşımız olsun. Toprağa düşen her can bizi derinden yaralıyor. Bu noktada herkesin çok dikkatli olması lazım. Elbette demokratik sınırlar içinde hareket edeceğiz. Elbette insanlar haklarını kullanacaklar, ancak bunu bir başkasının hak gaspına, kaybına neden olmayacak tarzda yürütülmesi çok önem kazanıyor." ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybedenleri için büyük üzüntü duyduğunu anlatan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, şöyle devam etti: Hem Berkin kardeşimiz için, hem polis kardeşimiz için hem bu olaylardan dolayı hayatını kaybeden her bir kardeşimiz için büyük üzüntü duyuyoruz, büyük elem duyuyoruz. Diliyorum ki bir daha Türkiye'de böyle acıları, böyle kayıpları yaşamasın. Diliyorum ki kimse bu vesileyle bu olaylar dolayısıyla canını kaybetmez. Her şey daha bir demokratik olgunlukla, karşısındakine daha fazla tahammülle, her şey hukukun ve evrensel düzeyde yasaların müsaade ettiği noktalarda gerçekleşir. Herkes demokratik talebini bir başkasının canına, malına ve özgürlük alanına kastetmeden talep eder ve alır. Böyle bir ülkeyi arzu ediyoruz. Tekrar hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Bir daha Allah bize böyle acılar göstermesin."

Ziyaretin sonunda Vali Turhan, konuk bakana meşhur Yağcıbedir halısı, zeytinyağı ve kolonya hediye etti. Ardından açılış programı ve esnaf ziyaretine katılmak üzere Dursunbey ilçesinde hareket etti. Bakın Işık, programı kapsamında daha sonra Kepsut ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışını gerçekleştirecek.



CİHAN

Yorumlar