Bakan Işık: Madencilik standartları tekrar gözden geçirilmeli

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Manisa’nın Soma ilçesinde özel sektöre ait bir madende trafo patlaması sonucu 205 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yaptı. “Ümit ediyorum bu kazadan en önemli sonuçları hep...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: Madencilik standartları tekrar gözden geçirilmeli

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Manisa’nın Soma ilçesinde özel sektöre ait bir madende trafo patlaması sonucu 205 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yaptı. “Ümit ediyorum bu kazadan en önemli sonuçları hep birlikte çıkartırız.” diyen Bakan Işık, madencilik konusunda yeni standartların gündeme gelebileceğini söyledi. Işık, “Madencilikteki standartların tekrar gözden geçirilmesini gündemimize alır ve bundan sonra bu kazanın yaşanmaması için hem dua edip, aynı zamanda her türlü tedbirin tekrar gözden geçirilmesi noktasında gayretimizi arttırırız.” ifadelerini kullandı.

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel bir şirkete ait kömür ocağında dün saat 15.30'da trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. İçeride bulunan 787 işçiden 205 hayatını kaybederken 80 kişi de hayatını kaybetti. Ayrıca, içeride bulunan çok sayıda işçiye de ulaşma çabaları devam ediyor. Türk Standarları Enstitüsü’nün 53’üncü Genel Kurulu’na katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Manisa Soma’da şehit olan madenci kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Şuanda kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimizin de sağ salim yeryüzüne çıkarılması ve sevdiklerine kavuşmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” diyerek sözlerine başlayan Bakan Işık, kazada hayatlarını kaybeden şehitlerin ailelerine sabır, metanet ve başsağlığı dilediğini söyledi.

Kazadan önemli sonuçlar çıkarılması gerektiğine değinen Bakan Işık, şöyle devam etti: “Madencilikteki standartların tekrar gözden geçirilmesini gündemimize alır ve bundan sonra bu kazanın yaşanmaması için hem dua edip, aynı zamanda her türlü tedbirin tekrar gözden geçirilmesi noktasında gayretimizi arttırırız. Bu artık ülkemizin yaşadığı son maden kazası olur. Bütün milletimize başsağlığı diliyorum.”

CİHAN

Yorumlar