Bakan Işık: Arzumuz, böcek soruşturmasının adalete uygun olarak sonuçlanmasıdır

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ‘böcek’ soruşturmasının adli bir süreç olduğunu söyledi. Işık, "Bizim arzumuz bu sürecin sıhhatle yürümesi ve adalete uygun olarak sonuçlanmasıdır. Bunun dışında benim böcek soruşturmasıyla...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Işık: Arzumuz, böcek soruşturmasının adalete uygun olarak sonuçlanmasıdır

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ‘böcek’ soruşturmasının adli bir süreç olduğunu söyledi. Işık, "Bizim arzumuz bu sürecin sıhhatle yürümesi ve adalete uygun olarak sonuçlanmasıdır. Bunun dışında benim böcek soruşturmasıyla ilgili söyleyecek bir şeyim yok." dedi.

Muhalefet partilerinin cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu göstermelerini de değerlendiren Bakan Işık, "Muhalefet çatıya çıkacak bir isim buldu. Ben hem muhalefete hem de ismin kendisine hayırlı olmasını diliyorum." yorumunda bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Bursa İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Işık, 5 kişinin tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiği böcek soruşturmasını değerlendirdi. Bakan Işık şunları söyledi: “Böcek soruşturması adli bir süreç, bizim idari açıdan dahlimizin olmadığı bir süreç. Daha önce sayın Başbakanımızın ofisinde ve konutunda bulunan böceklerden dolayı savcılığın başlattığı bir süreç devam ediyor. Bu sürecin bir kısmı TÜBİTAK’la ilişkilendirilmeye çalışılmıştı. Ama şu anda bir süreç var. Bizim arzumuz; bu sürecin sıhhatle yürümesi ve adalete uygun olarak sonuçlanmasıdır. Bunun dışında benim böcek soruşturmasıyla ilgili söyleyecek bir şeyim yok."

"OTOMOTİV TEST MERKEZİ KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİ SÜRÜYOR"

Bir gazetecinin, ‘otomotiv test merkezinde son durum nedir? Sorusunu da cevaplandıran Bakan Işık, şunları kaydetti: "Test merkezi bizim çok önem verdiğimiz, Türkiye’nin özellikle otomotiv testlerinde dışa bağımlılığını azaltacak ve her yıl milyonlarca doların, Euro’nun dışarıya gitmesini engelleyecek önemli bir proje. Bursa Yenişehir’de 3 milyon metrekareden daha fazla bir alanın otomotiv test merkezi olarak ayrılması ve dünya ile Avrupa’nın sayılı otomotiv test merkezlerinden birinin burada kurulması kararını almıştık, Bakanlar Kurulu’ndan kamulaştırma kararını çıkardık. Şu anda kamulaştırma ve diğer işlemler devam ediyor. Arzumuz; en kısa zamanda test merkezinin Bursa Yenişehir’de faaliyete geçmesi ve artık üreticimizin otomotiv sektörümüzün test için nakdinin ve zamanının boşa harcanmaması ve gereksiz harcanmamasıdır. Test merkezinin hayata geçmesi için uğraşıyoruz, inşallah bunu tamamlayacağız."

"UYUŞTURUCU İÇENE DE AĞIR CEZALAR GELDİ"

Bir gazetecinin, uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasına yönelik sorusunu da cevaplandıran Işık, şunları söyledi: "Daha dün, TBMM’de kabul edilen yasanın içerisinde, imal edenden içene kadar herkese ceza getiren ve mevcut sadece uyuşturucu satışı değil kullanımına da ağır cezalar getiren, hırsızlık, kapkaç gibi cezalar getiren düzenleme daha yeni kabul edildi, dün veya önceki gün kabul edildi. Şu anda onay için sayın cumhurbaşkanımıza gönderildi. Daha yeni çıktı kanun. Böyle bir problemin varlığını biliyoruz hem de hükümet olarak üzerimize düşeni yaptık, TBMM’ye bir tasarıyı sevk ettik ve kanun kabul edildi. Cumhurbaşkanımızın onaylaması durumunda yürürlüğe girecek."

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun aldığı kararların sorulması üzerine konuşan Bakan Işık, şöyle devam etti: "Bu toplantının konusu da medikal biyoteknoloji alanıydı. Türkiye’de yerli üretimin yapılması ve bu noktada Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyonu artırmak noktasında çok önemli kararlar alındı. TÜBİTAK, Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklar çok önemli çalışmalar yapmakla görevlendirildi. Türkiye’nin bilim ve teknolojide bir üst lige çıkması için yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi. İnşallah önümüzdeki süreçte bunların meyvelerini göreceğiz. TÜİK araştırma raporuna göre; 2014 yılında 2013 yılına göre kamu ar-ge harcamalarında yüzde 29 bir artış var. Bu önemli bir artış. Demek ki devlet artık AR-GE’ye daha fazla yatırım yapıyor. Özel sektörde de AR-GE’ye yatırım çok daha ön plana çıktı. Artık Bosch gibi firmalarımız Türkiye’de ürettiği bilgiyi dışarıya satıyorlar. Bunlar, Türkiye açısından son derece önemli gelişmeler. Türkiye, artık sadece mal ve hizmet ihraç etmiyor. Aynı zamanda bilgi ihraç ediyor. Türkiye’nin bilgi ihraç eden ülkeler statüsüne gelmesi önemli bir aşamaydı. Bunu İnşallah başardık. İlk etapta 1 milyar doların üzerinde bilgi ihracat etmektir."

CİHAN

Yorumlar