Bakan Eroğlu’ndan Bakan Işık’a nezaket ziyareti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bugün yolsuzluktan filan bahsediyorlar. Önemli olan toplum vicdanıdır.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu’ndan Bakan Işık’a nezaket ziyareti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bugün yolsuzluktan filan bahsediyorlar. Önemli olan toplum vicdanıdır. Mahkemeler, 'bazen kanunu uygulayalım' der ama hukuku uygulamayabilir. Toplum vicdanının adalet terazisi hiç şaşmaz.” dedi.

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık’a nezaket ziyaretinde bulundu. Veysel Eroğlu, konuşmasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye’nin en önemli bakanlıklarından olduğunu belirterek “Kalkınma için bilim olmazsa, teknoloji olmazsa, sanayi olmazsa kalkınmak mümkün değil. Onun için biz de Hükümet olarak, bu konuya çok önem veriyoruz. Sanayinin gelişmesi, gerek ihracata yönelik sahanın gerekse tüm Türkiye’nin kalkınmasında gerekli sanayinin, araştırmaların, Ar-Ge çalışmalarını hep bu çalışmaları bu Bakanlık yürütüyor. TÜBİTAK buraya bağlı o bakımından çok önemli. Savunma Sanayiinde çok önemli adımlar atıldı. Geçmişte TSK’nın ihtiyacının yüzde 20’sini ancak yerli kaynaklardan karşılarken şu anda yüzde 60’ını yerli kaynaklardan karşılanma imkanına sahip oldu artık bu konuda ihracata yönelik çalışmalar yapılmaya başladı.” dedi.

    ERGENE HAVZASI

    İki bakanlığın arasındaki ilişkilere de değinen Eroğlu, Ergene Havzası ile ilgili eylem planı broşürünü Bakan Işık’a sundu. Eroğlu, “Sizlerin de sanayide büyük desteği var. İnşallah birlikte Ergene Havzası’nı temizleyeceğiz. Ayrıca Ergene’de TRAGEP adıyla muhteşem bir proje hazırladık. Yani Trakya Gelişim Projesi, şuanda bu konuda yatırımcı bakanlık olarak büyük kısımını biz karşılıyoruz. Aşağı yukarı 3-4 yılda 10 milyar TL’lik bir yatırım yapacağız. 11 milyar TL büyük bir proje TRAGEP, böylece Trakya’yı kalkınmanın merkezi yapacağız. Üretimin, sanayinin merkezi yapacağız.” diye konuştu.

    Bakan Fikri Işık ise "Bilimin rehberliği olmazsa sürdürülebilir büyüme yakalama şansımız olmaz. Bu anlamda çok önemli fonksiyon yüklenmiş bir yer. Devraldığımızda oturmuş bir bakanlık teşkilatı gördüm. Bu kapsamda Nihat Ergün Bey'e teşekkür ediyorum. İnşallah bunu daha da ilerletmek için gayret göstereceğiz.” dedi.

    YOLSUZLUK KONUSU

    Işık, özellikle bilimsel çalışmalar kapsamında diğer bakanlıklarla yoğun işbirlikleri yaptıklarını vurguladı.
Türkiye'nin cari açığını oluşturan kalemlerle ilgili neler yapabilir noktasında çalışmaları olduğunu anlatan Işık, “Bu malların Türkiye'de üretilmesine yönelik ilave neler yapabiliriz, enerji konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile neler yapabiliriz diye çalışmalar yürütüyoruz. Bugün yolsuzluktan filan bahsediyorlar. Önemli olan toplum vicdanıdır. Mahkemeler, 'bazen kanunu uygulayalım' der ama hukuku uygulamayabilir. Toplum vicdanının adalet terazisi hiç şaşmaz. Sayın Başbakanımız şiir okudu diye mahkum edilmişti ama o kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı. Biz o noktada önce Allah'a, sonra milletimize güveniyoruz.”

    KÖRFEZ’İN ARITILMASI

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları sonucunda Körfez'in arıtılarak, temizlendiğini kaydeden Işık, "Buralar artık mavi bayraklı alanlar. Bunu başaran bir ilin milletvekiliyim. Körfez bugün pırıl pırıl bir hale geldi. Bu AK Parti belediyeciliğinin bir göstergesi. Şimdi Ergene noktasında da Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte çalışacağız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar