Bakan Eroğlu: Yağışlar yüzde 27 azaldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin yağış yılbaşı olarak kabul ettikleri 1 Ekim'den bu yana yağışlarda yüzde 27 azalma olduğunu, gelecek yıl da yağış olmaması ihtimaline göre tedbir aldıklarını söyledi. Aydın'ın...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu: Yağışlar yüzde 27 azaldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin yağış yılbaşı olarak kabul ettikleri 1 Ekim'den bu yana yağışlarda yüzde 27 azalma olduğunu, gelecek yıl da yağış olmaması ihtimaline göre tedbir aldıklarını söyledi. Aydın'ın Buharkent ilçesinde yenilenen yerel seçim çalışmalarında katılan Eroğlu, daha sonra Denizli Valiliği'ni ziyaret etti. Eroğlu’nu burada Vali Abdülkadir Demir ve Büyükşehir Belediye Başkan Osman Zolan karşıladı.

Ziyarette gazetecilerin, kuraklıkla ilgili sorularını cevapladıran Bakan Eroğlu, “Denizli’ye müjde vereyim. Türkiye, kurak iklim bölgesi içinde. Türkiye geneline baktığımız zaman yağış yılını 1 Ekim'den itibaren alıyoruz. 1 Ekim'den bu yana yağışlara baktığımızda, Türkiye ortalamasında yüzde 27 oranında bir azalma var ama şunu ifade edeyim, çok baraj ve gölet inşa ettik. Onlar olmasaydı, yani suyumuzu biriktirmeseydik başta İzmir olmak üzere belki İstanbul ve diğer bazı şehirler, Aydın filan hep susuzdu. Biz kısa vadede hızla yapılması gereken 76 şehri belirledik. Bunların tamamına içme suyu baraj ve göletleri yaptık. Şu anda sıkıntı yok görünüyor, atlatacağız. Marmara Bölgesi'nde biraz az yağış düştü ama orayı da çözüyoruz, bizim B planı devreye giriyor. Özellikle İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’daki problemi çözdük, dolayısıyla bir sıkıntı olmayacak.” dedi.

Gölet ve barajlarda bu sene su olduğu için sıkıntı çıkmayacağını ama gelecek yıl için tedbir aldıklarını vurgulayan Eroğlu, “Yağışlarda bir sıkıntı yok. Eğer önümüzdeki yıl da yağışlar gelmezse o zaman tedbir almak için şimdiden arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Niye bu kadar gölet yapıyoruz? Bin günde bin gölet. Barajların şu faydası var, kışın yağan yağış eğer tutmazsanız barajda, gölette, yer altında, bu su denize boş yere akar, biz de yazın bakarız. Bu yüzden bin günde bin gölet, çok büyük fayda sağlayacak bütün Türkiye’ye. En çok da Denizli’ye fayda sağlayacak.” şeklinde konuştu.

'OY ORANIMIZ YÜZDE 54'

MHP’nin gündeme getirdiği "çatı aday" konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti’nin belirleyeceği adayın arkasında olduklarını vurguladı: “Şu anda adayımız ilan edilmedi, az bir süre kaldı. AK Parti’ye büyük teveccüh var. Bütün her şeye rağmen mahalli idare seçimlerinde belli bir oranı yakaladık ama genel seçimlerle mahalli idareler seçimleri arasında 6–7 puanlık fark oluyor, çünkü belediye başkanının şahsının oyu oluyor veya aday seçiminde birtakım hatalar yapılabiliyor. Bence AK Parti’nin şu anki oyu, her şeye rağmen yüzde 53–54 civarında diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanı adayımızın büyük bir teveccühle kabul göreceğine inanıyorum.” CİHAN

Yorumlar