Bakan Eroğlu Uşak'ta incelemelerde bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret için Uşak'a geldi. İlk durağı, Banaz ilçesindeki Hamamboğazı kaplıcaları oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu Uşak'ta incelemelerde bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret için Uşak'a geldi. İlk durağı, Banaz ilçesindeki Hamamboğazı kaplıcaları oldu. Burada inceleme yapan Eroğlu, daha sonra Banaz Belediyesi’ne geçti.

AK Parti milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Uşak Valisi Seddar Yavuz, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı ve partililer tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Hamamboğazı Termal Turizm Bölgesi'nde incelemelerde bulunarak, kendisi için hazırlanan katmer ve bükmeden yiyip ayran içti. Başkan Arpacı, Eroğlu'na ziyaretinden dolayı üzerinde Besmele yazılı bir tablo, Yörük kilimi ve Taşyaran Vadisi'nde çekilmiş bir fotoğraf hediye etti. Hediye için teşekkür eden Bakan Eroğlu da Arpacı’ya işlemeli çini verdi. Yaptığı konuşmada ise Zafer Arpacı'ya başarılar dilerken Türkiye’de yağışların yetersizliğinden dolayı bazı bölgelerde kuraklık riski olduğunu ifade ederek, bakanlık olarak her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. Eroğlu, şunları kaydetti: “Türkiye ortalamasında 1 Ekim 2013 ile 24 Nisan 2014 arasındaki yağışlarda yüzde 29 oranında bir düşüş var. Uzun dönem ortalamasına göre üçte bir oranında yağışlarda azalma var. Bakanlık olarak gerekli tedbirleri alıyoruz. Kimse endişelenmesin, içme ve kullanma suyu konusunda kimseyi susuz bırakmayacağız. Dün bakanlıkta kurmaylarımla B planına geçilip geçilmeyeceği yönünde bir toplantı yaptık. Bu yıl yağışlarda azalma olduğu ortada, gerekli tedbirleri alıyoruz. Şehirlerdeki su oranı konularını ele aldık. İçme suyu açısından vatandaşlara sıkıntı çektirmemek için hidroelektrik santrallerinde geçen seneki elektrik üretimini sağlamak için yapılacak çalışmayı değerlendirdik. Şu an için yeteri kadar suyumuz var. Suyumuzu ekonomik ve akıllıca kullanmalıyız. Şunu asla unutmayalım, su zengini bir ülke değiliz. Bu nedenle suya sürekli yatırım yapan bir ülkeyiz. Bin günde bin gölet yapıyoruz. Bunların kuraklığa faydası var. Son iki yılda 268 baraj tamamlandı. Bu bir rekordur. Bin gölet bu yıl tamamlanıyor, 55 milyon dekar alanı sulanabilir hale getirdik. Sulama sistemlerinde, tevzi ederek kapalı basınçlı sisteme geçildi. Daha az suyla daha çok alan sulanıyor.”

Bakan Veysel Eroğlu, Banaz Belediyesi ziyaretinin ardından Uşak'a geçerek Vali Yavuz'u makamında ziyaret etti. Cuma namazını Ulu Cami'de kılan Eroğlu, daha sonra Dülgeroğlu Oteli'nde onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Yemekten sonra Uşak Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edecek olan Eroğlu, AK Parti il binasını da ziyaret ettikten sonra Eşme Belediyesi'ne gidecek ardından Afyonkarahisar'a hareket edecek. CİHAN

Yorumlar