Bakan Eroğlu: Twitter, seçimler huzurlu geçsin diye kapatıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Twitter’ın seçimlerin daha sağlıklı ve huzurlu geçmesi için kapatıldığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu: Twitter, seçimler huzurlu geçsin diye kapatıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Twitter’ın seçimlerin daha sağlıklı ve huzurlu geçmesi için kapatıldığını savundu.

Başbakan Erdoğan’ın 'Kökünü kazıyacağız' demesinin ardından Twitter’ın kapatılmasına her kesimden tepki var. Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden olan Türkiye’de de milyonlarca kişinin kullandığı Twitter’a erişim, dün gece yarısından itibaren Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı(TİB) tarafından bir dizi mahkeme kararı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dün yaptığı başvuru doğrultusunda bütünüyle engellendi. TİB de gece yarısı Twitter’ı erişime kapattı. Binlerce kişi, farklı sosyal paylaşım sitelerinden karara tepki gösterirken hukukçular da toplu davalar açma çağrısında bulundu. TİB’in ilgili sayfasında Twitter için “TİB tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır” ifadesi yer aldı.

"PEK HAYRA KULLANILMIYOR"

Konu basın mensupları tarafından bugün memleketi Afyonkarahisar’da seçim çalışmalarını yürüten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na soruldu. Eroğlu, “Twitter’ın kapatılması biliyorsunuz ki mahkeme kararıyla oluyor. Bir süre sonra açılacağını tahmin ediyorum. Biliyorsunuz ki seçimler nedeniyle sansasyon haberler, yalan haberler yapılmaya başlandı. Seçimlerin sağlıklı olması gerekiyor. Dolayısıyla huzur içinde olması gerekiyor. Biliyorsunuz yalan yanlış haberler oluyor, insanları tahrik ediliyor. Haliyle hayır maksatlı pek çokları kullanmıyor.” dedi.

Bakan Eroğlu’na, kendisinin de iyi bir Twitter kullanıcısı olduğunun hatırlatılması üzerine, “Gerçi ben de ciddi bir Twitter kullanıcısıyım. Çalışmalarımı ve hizmetlerimi anlatıyorum. Şu anda Allah nasip ederse daha güzel hizmetler yapacağız. Yeter ki şu seçimleri huzur içinde geçsin bütün arzumuz budur.” diye konuştu. 'Twitter tekrar açılır mı?' sorusuna Bakan Eroğlu, “Açılır herhalde tahminim, mahkeme kararı bu” cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar