Bakan Eroğlu: Hortumları kestik, Merkez Bankası'nın kasasını doldurduk

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendi hükümetlerinden önce devletin parasının faize gittiğini belirterek, "Hortumlarını kestik.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu: Hortumları kestik, Merkez Bankası'nın kasasını doldurduk

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendi hükümetlerinden önce devletin parasının faize gittiğini belirterek, "Hortumlarını kestik. Para bol, artık para hortumlanmıyor, cepte kalıyor, devletin kesesinde kalıyor." dedi. Söke ilçesinde konuşan Eroğlu, Aydın’a yapılan ve yapılacak projeleri anlattı.

Yılda 60 milyar liradan 11 yılda 660 milyar liranın faize gitmesini önlediklerini vurgulayan Bakan Eroğlu, “Hortumları kestik. Geçmişten kalan borçları ödedik. Merkez Bankası'nın kasasını doldurduk. Geçmişte paralar faize gidiyordu. Faizler tek rakama indi. Rahatsızlık bundan kaynaklanıyor. Bazıları var ya, rahatsız oluyorlar. Alışmışlar, kaşımaya çalışıyorlar. Alışmışlar, al gülüm ver gülüm. 100 lira veriyor devlete, bir yıl sonra 63 lira ilave faiz alıyor. Mesele bu. Onun için paramız bol. Siz en güzel şeyleri isteyin, ne istiyorsanız yaparız.” şeklinde konuştu.

Aydın’a yapacakları bazı projeler hakkındaki eleştirilere de cevap veren Eroğlu, “Biz söz verdik mi yaparız. Yapamayacağımız şeyler için söz vermeyiz. İnsan, sözünün eri olmalı. Biz sözümüzün eriyiz. Projemizi yıldırım hızıyla gerçekleştireceğiz. Onların idrakiyle bu proje gerçekleşmez.” dedi. CİHAN

Yorumlar