Bakan Eroğlu: Doğrusu neyse onu yapıyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın "Urla'da birilerinin ayağına basmışız" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu: Doğrusu neyse onu yapıyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın "Urla'da birilerinin ayağına basmışız" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi. 'Eski bir bakan arkadaşımla gazeteler aracılığıyla konuşmam' diyen Bakan Eroğlu; "Biz doğrusu neyse onu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aydın’da Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, Türkiye’nin son dönemde büyümesinin önünü kesmek için planlar yapıldığını ileri sürdü. Eroğlu, “Türkiye’de güzel şeyler oluyor. Bundan rahatsız olanlar var. Çünkü Türkiye büyük hedefler ortaya koyuyor. Artık başı dik bir Türkiye var. Artık bundan herkes rahatsız olmaya başladı. Türkiye’nin yükselişini istemeyen ülkeler var. Türkiye herkese muhtaç olsun, daha fazla çizmeyi aşmasın diyen bazı ülkeler var. 17 Aralık’tan sonra millet daha çok hükümetine başbakanına, AK Partiyi sahiplendi. 30 Mart’ta millet gereken dersi verecektir. Biz dimdik ayaktayız." dedi.

Partisinden istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın "Urla'da birilerinin ayağına basmışız, Kemalpaşa'da da basmak üzereymişiz" açıklaması hatırlatılan Bakan Eroğlu şu ifadeleri kullandı: "Biz doğrusu neyse onu yapıyoruz. Esasen orası doğal sit. Dolayısıyla kendisinin bakanlığıyla da ilgili değil. Bizim bakanlığımızla alakalı. Korunan alanları biz koruyoruz, sulak alanları biz koruyoruz. Orman varlığını biz artırıyoruz. Biz son 11 yılda 9 bin hektar orman alanı kazandırdık. Korunan alan oranı yüzde 50 arttı. Sulak alanların sayısı arttı. Koruma derseniz, biz koruyoruz. İmarda büyük düzenlemeler yapan gene biziz. Taksim Gezi Parkı'nda 6-7 tane ağaç kesildi diye kıyamet kopardınız. Peki Aydın'da kesilen o ağaçlara ne diyeceksiniz? Burada objektif olmamız lazım. Ben, bakanımız hakkında bir şey söylemek istemem. Tam okumadığım bir mesele hakkında da açıklama yapamam. Ertuğrul Bey bizim arkadaşımız, oturur konuşur ve ne demek istediğini öğreniriz. Eski bir bakan arkadaşımla gazeteler aracılığıyla konuşmam."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yarın Nazili ve Aydın’da toplu açılış törenlerine katılacak.

CİHAN

Yorumlar