Bakan Eroğlu: Başbakan'ın Gülen'e yönelik sözleri evliliğe teşvik amaçlı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın miting meydanlarında, içlerinde muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin de bulunduğu bekar insanlar için sarf ettiği sözlerin evliliğe teşvik amaçlı olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu: Başbakan'ın Gülen'e yönelik sözleri evliliğe teşvik amaçlı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın miting meydanlarında, içlerinde muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin de bulunduğu bekar insanlar için sarf ettiği sözlerin evliliğe teşvik amaçlı olduğunu savundu. Bakan Eroğlu, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan bakan çocukları ve İran asıllı iş adamı Reza Zerrab'ın tahliyesiyle ilgili, "Bu zaten bekleniyordu. Dışarı çıkmalarından tabii bir şey yok." dedi.

Antalya Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Veysel Eroğlu, basın toplantısı düzenledi. Bakanlığına bağlı kuruluşların çalışmaları hakkında bilgi veren Eroğlu, toplantının sonunda bir gazetecinin sorularını da cevapladı. Başbakan Erdoğan'ın miting meydanlarında, siyasi rakiplerine, kendisine muhalif gördüğü bekar ve çocuksuz insanlara karşı sarf ettiği sözler için, "Siz bu dili doğru buluyor musunuz? diye soran gazeteciye, "Onu Başbakan gelecek, onu Başbakanımız'a sorarsın. Değerlendirmek bize düşmez. Bir kast-ı mahsusi ile söylenmiş bir söz değil. Evlenmenin ehemmiyetini belirtmek için söylemiştir. Yoksa kimseyi rencide etmek için söylememiştir. Onu zaten kendisi de ifade etmiştir." karşılığını verdi. Bakan Eroğlu, toplumun bir kesiminin içini acıtan bu sözlerin partilerinin belediye başkan adaylarının "İşini zorlaştırmaz mı? sorusuna ise şu cevabı verdi: "Netice itibariyle Peygamber Efendimiz de 'Evlenin, ben kıyamette sizlerle övüneceğim' demiyor mu? Evlenmeyi teşvik sadedinde söylenmiş bir söz yani, ama bekar olanlara da dediğimiz bir şey yok. Evlenmek daha faydalı o maksatla söylenmiş bir şey."

'DIŞARI ÇIKMALARINDAN TABİİ BİR ŞEY YOK'

Bakan Eroğlu, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından tutuklanan bakan çocukları ile İranlı işadamı Reza Zerrab'ın dün tahliye edilmesiyle ilgili, 17 Aralık operasyonunun 'bir komplo' olduğunu savunarak, "Böyle bir takım kasetler, kasetlerinde görüyorsunuz çoğunun da montaj olduğu anlaşıldı. Bu ülkeye yapılan bir operasyon. Hiç alakası olmayan, birbirini tanımayan kimselerin, duyuyorsunuz böyle bir şey olabilir mi? Selam örgütü diye, hayali örgütler üretiliyor: Alakasız kimseler dinleniyor, bu gerçekten bunu yapanlar ancak vatan haini olabilir. Başka bir şey diyemeyeceğim. 17 Aralık operasyonundan sonra mahkeme karar vermiştir. Bu zaten bekleniyordu. Mahkemenin gerekçesine dikkat ederseniz bu şekilde, başka şekilde desteklemenin, bu yapılan kasetlerle, bir takım dinlemelerle hüküm verilemeyeceğini söylemiş. Mahkeme söylüyor bunu. Dolayısıyla onların da dışarı çıkmalarında tabi bir şey yok diye düşünüyorum." diye konuştu.

'HESABI SORULACAK'

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun seçimler öncesinde AK Parti hükümetini yıpratmaya yönelik olduğunu ileri süren Bakan Eroğlu, "Başbakanımız da millete bunu söylüyor. Millete söylediği budur. Özellikle mitinglerde, büyük bir coşku var. Daha yeni Afyonkarahisar, Burdur, Uşak mitinglerine katıldım. Ben böyle heyecanlı bir halk coşkusu görmedim şimdiye kadar. Afyon'da siz 40 bin deyin, ben 50 bin diyeyim, bu şekilde. Keza Uşak'ta bütün meydan, sokaklar, caddeler doluydu. Yani, bakın şunu söyleyeyim. Bu 17 Aralık operasyonu yükselen Türkiye'nin önünü kesmek istemeyenlerin yaptığı bir komplodur. Bunda dış güçlerinde rolü var. Dolayısıyla milletimiz inşallah bunun cevabını 30 Mart'ta verecektir. Devletimiz de bunun hesabını kesinlikle hukuk çerçevesinde soracaktır. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum."

CİHAN

Yorumlar