Bakan Elvan'ın internet yorumu: Ortada herhangi bir yasaklama yoktur (1)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, internet düzenlemesiyle ilgili “Ortada herhangi bir yasaklama yoktur.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan'ın internet yorumu: Ortada herhangi bir yasaklama yoktur (1)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, internet düzenlemesiyle ilgili “Ortada herhangi bir yasaklama yoktur. ‘İnternete sansür ve yasak’ yaklaşımı doğru değil” dedi.

Bakan Elvan, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen 5651 sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da yapılan değişikliklere ilişkin bilgi vermek üzere Bakanlık binasında basın toplantısı düzenledi.

Eski sistemde kişilik hakkı mağduriyetinin söz konusu olduğunu belirten Elvan, “Mahkemeye başvurmak için 2 gün beklemek gerekiyor” diyerek, düzenlemenin vatandaşın mağduriyetinin ortadan kaldırılması için yapıldığını söyledi.

Elvan, kişilik hakları ihlaline mahkemenin karar vereceğine işaret ederek, “17 Aralık sonrası hazırlanan apar topar getirilen bir tasarı ifadesi kullanıldı. Bu internetle ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar bir buçuk yıldan beri devam ediyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar