Bakan Elvan'dan ses kaydı değerlendirmesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, son günlerde ortaya çıkan ses kayıtları ile ilgili olarak, “Gayri ahlaki, gayri hukuki, bir takım ne idüğü belli olmayan, teknolojiyi kullanarak, bir takım konuşmaları kesip montajlayarak ortaya çık.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan'dan ses kaydı değerlendirmesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, son günlerde ortaya çıkan ses kayıtları ile ilgili olarak, “Gayri ahlaki, gayri hukuki, bir takım ne idüğü belli olmayan, teknolojiyi kullanarak, bir takım konuşmaları kesip montajlayarak ortaya çıkan bu ürünleri kullanmak son derece yanlış.” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Elvan, bu kapsamda Vali Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti. Daha sonra toplantı salonunda bakanlığın Gaziantep ile ilgili projelerini anlatan Elvan, gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Ses kayıtları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Elvan, “Özellikle son 2 ayda hukuk dışı, yasa dışı telefon dinlemelerine şahit oluyoruz. Özellikle geçmişte yapılan çok sayıda dinlemenin olduğunu görüyoruz. Buna yönelik olarak özellikle TİB Başkanlığı’nda, göreve geldiğim günden itibaren gerekli tedbirleri almaya başladık Başkanlık olarak tabi ki.” ifadelerini kullandı.

Dinlemenin değişik yol ve yöntemlerinin de söz konusu olduğunu kaydeden Elvan, “Ortam dinlemesi deniyor. Değişik şekillerde dinleyebiliyorlar. Ama bunları tasvip etmek mümkün değil. Beni üzen nokta şu. Gayri hukuki, gayri yasal, gayri ahlaki bir durum söz konusu ve bunu siyasi partiler özellikle muhalefet partileri malzeme olarak kullanıyorlar. Bu bizi son derece üzüyor. Eğer hukuka saygımız varsa, yasalara saygımız varsa, önce bu yasadışı uygulamalara yönelik olarak tüm siyasi partilerin tepki göstermesi gerekir.” şeklinde konuştu.

Bu tepkiyi muhalefet partilerinden göremediklerini belirten Elvan, “Bunu bir malzeme olarak kullanmaya çalışıyorlar. Varsa projeleri, projelerini anlatsınlar. Bakın, 30 Mart’ta seçimler var, belediye seçimleri var. Varsa projeleri, projelerini anlatsınlar. Gayri ahlaki, gayri hukuki, bir takım ne idüğü belli olmayan, teknolojiyi kullanarak, bir takım konuşmaları kesip montajlayarak, ortaya çıkan bu ürünleri kullanmak son derece yanlış. Ahlaken de doğru bir şey değil.” açıklamasını yaptı.

Elvan, 17 Aralık’ta gerçekleşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında dün gerçekleşen tahliyeler ile ilgili olarak sorulan bir soruya da “Yargının kararına elbette hepimiz saygı duyacağız.” cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar