Bakan Elvan: Twitter ve Facebook hesaplarının arşivlendiği doğru değil

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için Kars'a geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan: Twitter ve Facebook hesaplarının arşivlendiği doğru değil

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için Kars'a geldi. Facebook ve Twitter hesaplarının arşivlenmesine yönelik haberleri değerlendiren Elvan, bu mesajların arşivlendiği bilgisinin doğru olmadığını iddia etti.

Kars Havaalanı'nda Vali Eyüp Tepe, AK Parti Milletvekili Ahmet Aslan ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından karşılanan Bakan Elvan, Twitter ve Facebook gibi özellikle sosyal medya şirketlerinin ve vatandaşların kullandığı mesajların arşivlendiği hususunun kesinlikle doğru olmadığını ileri sürdü. Twitter ve Facebook'un kesinlikle kapanmasının söz konusu olmadığını ifade eden Bakan Elvan, "Ama şunu ifade edeyim, özellikle Türkiye'de istikrarın bozulmasına yönelik bazı kesimlerin yasa dışı yol ve yöntemler kullanarak tamamıyla hukuk dışı yol ve yöntemlerle Youtube gibi Facebook gibi değişik sosyal medya araçlarını kullanma girişimi ve gayreti içerisindeler. Bunları tasvip etmek mümkün değildir. Milli iradeye her zaman güvenmeliyiz. Milli irade ne diyorsa her zaman o yönde hareket etmeliyiz. Yasa dışı yol ve yöntemlerle elde edilen bazı kayıtların, montaj kasetlerin bu tür ortamlarda yayınlanması, bu tür ortamlara aktarılması dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin yasaktır. Yasa dışı olan bir şey gerçek hayatta yasaksa sanal alemde de yasaktır." dedi.

Bakan Elvan, yasadışı hareket eden her kimse yasa karşısında yargı karşısında gereken hesap sorulacak diyerek, "Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Kimse bunu bir fırsata dönüştürmesin bunun hesabı sorulacaktır. Herkes yargı karşısında hesap verecektir." ifadelerini kullandı.

Bakan Elvan 12 yılda Kars’ın nereden nereye geldiğini ifade ederken 2 binli yıllar öncesi tüten fabrika bacalarından Sarıkamış Ayakkabı Fabrikası ve Kars Süt Fabrikası gibi bölgenin iş kapılarının kapandığını unuttu. Elvan, "Şöyle bir 2 binli yıllar öncesi döneme bakın Kars'a Allah aşkına ne yatırım yapıldı?" diye sordu.

Bakan Elvan, Kars programı çerçevesinde bir önceki yerel, genel seçim çalışmalarında da gündemden düşürülmeyen ve henüz bir kazma dahi vurulmayan lojistik merkez çalışmalarını ve ardından gerçekleştireceklerini iddia ettiği vaatlerini sıraladı. Erzurum'da kaba inşaatı biten Kars'ta ise henüz bir kazma dahi vurulmayan lojistik merkezin boş arsasında elde haritayla basın mensuplarına lojistik merkezini değerlendiren Bakan Elvan, "Gürcistan, Azerbaycan ve Orta Asya ülkelerine yönelik bölgemizin önemli bir potansiyeli var. Ve o bölgeden de biz gelen talepler var. Özellikle Kars'ta bir lojistik merkez oluşturulması yönünde bunla ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz. Demiryolu yapımına paralel olarak eş zamanlı olarak bu çalışmaları bitireceğiz. Tabi burada lojistik merkezin yapılması ve 2. Organize Sanayi Bölgesinin yapılması son derece önemli." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar