Bakan Eker'in yalancı tepkisi tartışma çıkardı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda 2014 yılı bütçe görüşmelerinin 10'uncu turunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sa.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eker'in yalancı tepkisi tartışma çıkardı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda 2014 yılı bütçe görüşmelerinin 10'uncu turunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun bütçe ve kesin hesapları yer alıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "İddia edildiği gibi tarım bitmiş olsaydı bu kadar ürün rekoru kırılabilir miydi?" diye sordu. 8 milyon hektar alandan 22 milyon ton buğday elde edildiğini belirten Eker, bütün ürünlerde önemli artışlar olduğunu ifade etti. Arazide temel sorunun arazilerin aşırı derece bölünmüş ve parçalanmış olması olduğunu vurgulayan Eker, terk edilen arazinin sebebinin ise çiftinin ürün az almasından değil arazinin çok küçük olmasından kaynaklandığını kaydetti. Bu sebeple 4 milyon hektar araziyi tapulaştırdıklarını anlatan Bakan Eker, 2 milyon hektarın tapulaştırma işleminin de devam ettiğini ve toplamda 6 milyon hektar arazinin tapulaştırılacağını söyledi.

Türkiye'nin ilk defa genetik gebe düve ihracaat eden bir hale geldiğini ve 6 bin baş bağlantı yapıldığını belirten Eker, aynı şekilde damızlık keçi ihracaatının da yapıldığını kaydetti.

MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz'ın "Yalan yanlış konuşuyorsunuz" sözleri Genel Kurul'da gerginliğe sebep oldu. Tekrar söz alan Bakan Eker, "Bana yalancı diyene aynen iade ediyorum. Bana sorulan soruların hepsine cevap verdim, yine veririm." diye konuştu. Kendi makamında kimsenin zehirlenmediğini ve bunun yanlış olduğunu belirten Eker, çiftçilerin parasıyla dansöz oynatıldığı iddialarını da yalanlayarak "Bu da yanlış, bizimle ilgisi yok." dedi.

Yaşanan gerginlik sebebiyle birleşime ara verildi. Aranın ardından söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Ömrümüm hiçbir döneminde, hiçbir zaman kategorik düşünmedim, hiçbir zaman bir kitleyi toptan hedef almadım, ne şimdi ne hiçbir zaman. Tabiatıma ve uslubuma aykırı. Haksız bir şekilde yalancı diyen kişiye kastımdı. Sadece yalancı diyenlerdir. Bir kitleyi asla muhatap alıp konuşmadım." dedi.

Konuşma yaparken sürekli yalancı diyen, cevap hakkı kullanırken yine yalancı diyenler olduğunu belirten Eker, "Hepimizi temiz bir usluba çağırma dile getirilirken bu uslubun doğru bir uslup olmadığını kastettim. Şahısla alakalıdır, sınırlıdır, hiç kimse üzerine alınmaması gerekir. Asla böyle bir tarzım yoktur. Kimsenin bunu üzerine alınmasını istemiyorum." şeklinde konuştu.

Ancak Bakan Eker'in bu açıklaması MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile vekiller tarafından olumlu karşılanmadı. Tartışmaların sürmesi üzerine Meclis Başkanvekili Bakanın üç defa açıklama yaptığını belirterek Bakan Fatma Şahin'i kürsüye çağırdı. CİHAN

Yorumlar