Bakan Eker: Bir kaç güne herşey netleşecek, o zaman AK Parti konuşacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturmasının hükümete karşı dış güçlerin bir komplosu olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eker: Bir kaç güne herşey netleşecek, o zaman AK Parti konuşacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturmasının hükümete karşı dış güçlerin bir komplosu olduğunu söyledi. Yargı süreci tamamlandığında gerçeklerin ortaya çıkacağına değinen Eker, “Şuan adli bir süreç var. Birkaç gün içerisinde bunlar zaten bir şekilde netleşecek. Bunun gerçekte nasıl bir komplo olduğu, nasıl bir saldırı olduğu ortaya çıkacak. O zaman AK Parti de konuşacak. Bütün bu gerçekleri, hakikatleri milletimizle paylaşacak ve akla kara net bir şekilde ortaya çıkacak.” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çeşitli ziyaretler için Ankara’nın Polatlı ilçesine geldi. İlçe girişinde karşılanan Bakan Eker, daha sora Polatlı Kaymakamlığı’na geçti. Burada ilçenin yöneticileriyle bir araya gelen Eker, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Eker, daha sonra Polatlı Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Yakup Çelik ve beraberindekilerle bir süre sohbet eden Eker, AK Parti ilçe binasına geçerek partililerle buluştu. Eker, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AK Parti İlçe Teşkilatı üyelerine son günlerde yaşanan yolsuzluk operasyonu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakan Eker, kavga etmeden, kan dökmeden, gözyaşına sebebiyet vermeden çözebilecek bir yapının oluşması için gayret ettiklerini söyledi. AK Parti’yi kuruluşundan itibaren bir şekilde engellemeye çalışanların olduğuna değinen Eker, “Sürekli bir takım komplolar, saldırılar, tuzaklar, tezgahlar kuruldu. 2003’ten itibaren bunları yaşayarak geldik. Hamd olsun, milletimize bunları her seferinde doğru anlattık. Milletimiz de, bizim gerçekte hangi istikamete doğru yürüdüğümüzü ve kime hizmet etmek için yola çıktığımızı bildi. Milletimizin hep sevgisini duasını aldık.” diye konuştu.

Yaşanan gelişmelerde dış güçlerin birtakım etkilerinin olduğuna dikkat çeken Eker, “İşin içerisinde Ortadoğu’daki petrol paralarından tutun da, bazı ülkelere uygulanan ekonomik ambargolara kadar, aslında başkalarının perde gerisinde dolaylı bir şekilde aldığı ama Türkiye bunu yapmaya kalkınca, bundan rahatsız olan güçler var. Bunların işbirliği içerisinde olan bir takım taşeronların, hükümete bir çamur sıçratma teşebbüsü var. Biz başından beri AK Parti olarak yolsuzlukla da yasaklarla da mücadele etmiş, her zeminde bununla mücadele ederek bugünlere gelmiş, bir partiyiz. Bu tavrımız, tutumumuz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Soruşturma sonrasında millete gerçekleri söyleyeceklerini ifade eden Eker, Gezi olaylarıyla başlayan sürecin halen devam ettiğine değindi. Eker şöyle devam etti: “Şuan adli bir süreç var. Birkaç gün içerisinde bunlar zaten bir şekilde netleşecek. Bunun gerçekte nasıl bir komplo olduğu, nasıl bir saldırı olduğu ortaya çıkacak. O zaman AK Parti'de konuşacak. Bütün bu gerçekleri, hakikatleri, milletimizle paylaşacak ve akla, kara net bir şekilde ortaya çıkacak. Şu anda hükümet olarak, böyle bir saldırıyla karşı karşıyayız. En son Gezi olaylarında, bir hamle yapıldı. Şimdi, bunun bir başka versiyonu yapılmaya çalışılıyor. Kimlerin bu işte parmağı, kimler bu işe destek veriyor, milletimiz de bunu birkaç gün içerisinde öğrenmiş olacak.”
CİHAN

Yorumlar