Bakan Davutoğlu, Güroymak'ta gündemi değerlendirdi

Bitlis’in Güroymak ilçesinde 30 Haziran seçimleri iptal edildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 1 Haziran 2014’te tekrarlanacak olan belediye başkanlığı seçimleri için partisine destek vermek amacıyla Güroymak’a geldi. AK Parti ilçe...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Davutoğlu, Güroymak'ta gündemi değerlendirdi

Bitlis’in Güroymak ilçesinde 30 Haziran seçimleri iptal edildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 1 Haziran 2014’te tekrarlanacak olan belediye başkanlığı seçimleri için partisine destek vermek amacıyla Güroymak’a geldi.

AK Parti ilçe binası balkonundan halka seslenen Bakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Güroymak Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Davutoğlu, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Davutoğlu, çözüm süreci ile birlikte bölgeye bir bahar ve kardeşlik havası geldiğini kaydetti. Başbakan’ın Almanya ziyaretini değerlendiren Bakan Davutoğlu, şöyle konuştu: “Başbakanımızın Almanya ziyareti birçok açıdan çok önemlidir. Birincisi, ilk defa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışındaki vatandaşlarımız da oy kullanacaklar. Türkiye’deki siyasetin geleceğini belirleyecekler. İkincisi, Almanya birçok vilayetimizden çok daha büyük bir vatandaş potansiyeline sahip. Dünyada başka çok az ülkede bu kadar çok sayıda ikinci bir ülke vatandaşı yaşıyor. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ne zaman isterlerse Almanya’ya giderler ve oradaki vatandaşlarla kucaklaşırlar. Bunu engelleyecek hiçbir güç yoktur."

Türkiye-Almanya arasında bir kriz beklentisi oluşturmaya çalışanlar olduğunu savunan Bakan Davutoğlu, "Almanya Başbakanımızın ziyaretinden rahatsız oldu diye ifadeler basında yer aldı. Ziyaretten bir gün önce Başbakanımız Almanya Başbakanı Sayın Merkel ile yaptığı görüşme ve bizim Dışişleri Bakanlığı olarak yürüttüğümüz çalışmalarla ortaya çıkan dostane hava ile 50 bine yakın vatandaşımıza yaptığı teşekkür ve aramızdaki dostluk ilişkisine yaptığı vurgu da önemlidir. Türkiye ve Almanya iki dost ve müttefik ülkedir. Herhangi bir şekilde konjonktürel şartlardan bu ilişki etkilenmez.” dedi.

Bakan Davutoğlu, Musul’da gerçekleştirilen saldırılara değinerek, buradaki diplomatların görevlerini zor şartlarda yerine getirdiklerini ifade etti.

Davutoğlu, bir gazetecinin çözüm süreci ile ilgili sorusunu şu şekilde cevapladı: "Bölge halkı da Türkiye topraklarının her bir santimetrekaresi de kimsenin insafına terk edilmez. Sadece bu milletin iradesine teslim edilir ve bu milletin iradesini teslim eden hükümetimiz ve devletimiz bu bölgelerde her santimetrekarede her türlü tedbiri alır. Çözüm süreci ile son yıl içerisinde herhangi bir ana yüreğine bir evlat acısı düşmemiştir. Onun için kararlılıkla bu süreci devam ettiriyoruz. Bütün provokasyonlara rağmen hükümetimiz çözüm sürecini devam ettirmeye kararlıdır. Burada milli birlik beraberlik tesis edecek, kalıcı barış tahkim etmeye kararlıdır. Bu tür yasa dışı gelişmeler olduğunda güvenlik güçlerimiz gerekli her türlü tedbiri alır. Ama birileri tekrar o terör dönemlerine, gerginlik dönemlerine geri gitmek isterse onların bilmesi gerek şu ki, güvenlik güçlerinden önce halk onlara en büyük tepkiyi gösterecektir. Nitekim çocukları kaçırılan ailelerin bu anlamda verdikleri tepki sembolik olarak da gerçek anlamda da çok önemlidir.”

Ahmet Davutoğlu ve beraberindekiler, Güroymak esnafını ziyaret ettikten sonra Ağrı’ya doğru yola çıktı.

CİHAN

Yorumlar