Bakan Davutoğlu: Bu seçim ülkenin kaderi itibariyle kader seçimidir

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 30 Mart mahalli seçimlerinin Türkiye'nin 12 yıl içinde kazandıklarının teyit edilmesi olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Davutoğlu: Bu seçim ülkenin kaderi itibariyle kader seçimidir

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 30 Mart mahalli seçimlerinin Türkiye'nin 12 yıl içinde kazandıklarının teyit edilmesi olacağını söyledi. Davutoğlu, "Bu seçim herhangi bir mahalli seçim değildir. Bu ülkenin kaderi itibariyle kader seçimidir. 12 yıldır yapılan hizmetlerin daha fazla götürülmesi ve daha ileriye taşınması için irade koyma seçimidir. Ya da birilerinin arzu ettiği ama gerçekleşmeyecek olan senaryo ile Türkiye'yi 90'lı yıllara geri döndürme olacak." dedi.

Dışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Menderes Türel, Belediye Başkanı Hüseyin Özdemir ile birlikte Manavgat Belediye başkanı adayı Recep Barut'un Sarılar beldesindeki seçim iribat bürosunun açılışını yaptı.

Bakan Davutoğlu, Sarılar beldesinde halka hitap etmeden önce küçük şelalede Manavgat'ta yaşayan Karaman ve Konyalılar ile birlikte bir araya geldi. Davutoğlu, Konyalı olduğunu ve Manavgatlıların, Antalyalıların kabinede sadece bir bakanı olduğunu düşünmemesini, kendisini de Antalyalı bir bakan olarak görmelerini istedi. Konyalılara yaptığı konuşmada, 30 Mart mahalli seçimlerinin sıradan bir seçim olarak görülmemesi gerektiğini belirten Davutoğlu, bu ülkenin gücüyle her zaman gurur duyulması gerektiğini kaydetti.

Bu seçimle Türkiye'nin 12 yıl içinde kazandıklarının teyit edilmesini halkın onayına ve rızasına sunduklarını belirten Davutoğlu, iktidarlarından önce mili iradeye müdahale edilmesine şahit olunduğunu hatırlattı. Davutoğlu, "Son 12 yıl içinde sizin verdiğiniz emanete sahip çıkılmasına şahitlik eder misiniz? Başka hiçbir kaynaktan ne talimat, ne tavsiye almadığımıza şahitlik eder misiniz? İşte o zaman başınızı her zaman dik tutan bu iradeye tekrar onay veriyoruz diyeceksiniz. Birileri şu bu gerekçelerle bu kutlu yürüyüşe engel olmak isteyecekler. Biz zaten bu engelleri görerek bu yola çıktık. Bizim oturup, pes etmemizi bekleyenler olabilir. Biz Torosların çocukları ne pes ederiz, ne de yoruluruz." diye konuştu.

Bakan Davutoğlu, seçmene, "Son 12 yıl içinde yaşanılan gerçeklikle bu ülkenin iktisaden aynı gerçeklikle ilerlediğine şahitlik eder misiniz?" diye sordu. Davutoğlu, 12 yılda kişi başı milli geliri 3 bin dolardan 11 bin dolara yüksettiklerini söyledi.


CİHAN

Yorumlar