Bakan Çelik: Siyaset halkla beraber yapılması gereken bir faaliyettir

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, siyasetin elit bir faaliyet değil tam tersine sürekli olarak halkla beraber yapılması gereken bir faaliyet olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çelik: Siyaset halkla beraber yapılması gereken bir faaliyettir

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, siyasetin elit bir faaliyet değil tam tersine sürekli olarak halkla beraber yapılması gereken bir faaliyet olduğunu söyledi. Çelik, “Halk yoksa siyaset yok, halk yoksa demokrasi yok, halk yoksa milli irade yok. Bu sebeple demokrasinin başladığı, kılcal damarlarının oluştuğu yer mahallelerimizdir.” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı’nın TÜYAP Adana Fuar Merkezi’nde mahalle başkanlarına yönelik düzenlediği toplantıya katılan Çelik, vatandaşın siyasetin öznesi olmasının önemi üzerinde durdu. Çelik, “Bir ülkede halkın rızası, vatandaşın oyu ve görüşü o devletin yönetiminde etkin bir kuvvet olursa, orada hem siyasetin güçlenmesi, hem ekonominin güçlenmesi, hem de dış dünyada itibarının artması düşünülebilir.” diye konuştu.

Geride kalan 11 yıl içinde Türkiye ekonomisinin 3,6 kat büyüdüğünü hatırlatan Çelik, “230 milyar dolardan devraldığımız milli gelirimiz şu anda 822 milyar doları aştı. Önümüzdeki 9 yıl içinde sizlerin verdiği destekle milli gelirimizi 2,5 kat artırabilirsek, 2023 yılında hedeflediğimiz 2 trilyon dolar seviyesine ulaşmış olacağız. Kişi başına düşün milli gelir 2001’den buyana 3 kat artarak,10 bin 500 dolar oldu. Bu vizyon sayesinde Türkiye bugün Avrupa'nın 6., dünyanın 16. büyük ekonomisi haline gelmiştir. 31 milyar dolar olan yıllık ihracat 5 kattan fazla artırarak 152,5 milyar dolara yükselttik. Alın terinizle kazandığınız, emeğinizle ürettiğiniz her şey enflasyon yüzünden ceplerinizden çalınıyor. 2001’de yüzde 54,4 olan enflasyon 2013 yılı Nisan ayı itibariyle yüzde 6,1’e düşmüştür.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin şu anda 81 ülkeye yardım yapabilen güçlü bir ülke haline geldiğini açıklayan Bakan Ömer Çelik, şöyle devam etti: “Oluşan bütün bu başarılar bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanları sayesinde gerçekleşmiyor. Öncelikle sizin verdiğiniz destekler sayesinde gerçekleşiyor. Nerede bir siyasetçi varsa sizin sözünüzü ne dinliyorsa, sizin verdiğiniz talimata ne kadar uyuyorsa vizyonu bu temel üzerinde ne kadar güçlü bir şekilde inşa edebiliyorsa o da bu başarıyı yönetme imkanını yakalıyor. O sebeple herkesin bilmesi gereken şey şudur: Bu ülkede ne varsa, hangi güç varsa, hangi yetki varsa, hangi üretim varsa o sizin sayenizde meydana gelmektedir. Sizin gücünüz sayesinde oluşmaktadır.”





CİHAN

Yorumlar