Bakan Çelik: CHP'yi Kılıçdaroğlu kapatacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP'nin kapatılacağı iddialarıyla ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çelik: CHP'yi Kılıçdaroğlu kapatacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP'nin kapatılacağı iddialarıyla ilgili, "CHP'yi enlem çeteyle işbirliğine giren CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kapatacak" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'AK Parti Mahalle Başkanları Eğitim Toplantısı'na katıldı.

'CHP MÜZE GİBİ DURMALI'

CHP'yi katı sözlerle eleştiren Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Kendi partilerinin kapatılmak istendiği halinde olmayan bir mevzu üstünden olmayan propaganda yapmaya çalışıyorlar. CHP, 12 Eylül darbesi kapattığı vaziyette henüz o rejimle ve darbeyle hesaplaşma cesareti gösterememiş partidir. Şimdi çıkmış AK Parti'nin CHP'yi kapatmak istediğini söylüyorlar. Biz kategorik şekilde parti kapatılmasına karşıyız. Avrupa sistemi içerisinde de yalnızca teröre destek verici partiler için düzenlemeler bulunur kapatmayla ilgili. Bunun dışında siyasal parti kapama devri sona erdi.

CHP'yi kim, niye kapamak istesin? Tam aksine CHP hiç bir biçimde kapatılmamalı. Ama nedeni ve gerekliliği siyaseten fazla aşırı gerek bulunduğu için değil. CHP, bir siyasal müze benzeri korunmalı. Bu ülkeye ne çeşit kötülükler yapmışlar, demokrasiyi nasıl sakatlamışlar, geçmişte darbelerle nasıl işbirliği yapmışlar, yararına bulunan her düzenlemeye nasıl karşı çıkmışlar. Şimdi nasıl enlem çeteyle işbirliği yapıyorlar, bunların milletin kafasında yer edinmesi için, korunması için müze şekilde halkın ziyaretine açık tutulması lazım.

"CHP BİR DEMOKRASİ DÜŞMANI"

Biz 2 nedenle karşıyız CHP'nin kapatılmasına. Birincisi siyasal ahlak ve prensipler gereği bütün parti kapamalara karşı olduğumuz için. ikincisi kolay bir faydamız mevcut CHP benzeri bir demokrasi düşmanı partinin varlığı devam etsin ki, AK Parti'nin değeri anlaşılsın. Bu partiyi birisi kapatacak. Paralel yapıyla işbirliğine girdiği için CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kapatacak. Bu gidişle Kılıçdaroğlu kendi kendine bu partinin kapısına kilit vuracak. Müze benzeri durması lazım. Bu millete yapılan kötülüklerin müzesi şekilde kalması lazım."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar