Bakan Bozkır, CHP'li Umut Oran'a çattı

Volkan Bozkır'dan Umut Oran'a tepki: AB Karma Komisyonu toplantısına yönelik CHP boykotunu Umut Oran örgütledi. Yaptığı vatanseverlik değil

Google Haberlere Abone ol
Bakan Bozkır, CHP'li Umut Oran'a çattı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TBMM'de önceki gün düzenlenen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısının, CHP'li üyeler sebebi ile boykot edilmesini CHP Milletvekili Umut Oran'ın örgütlediğini söyledi. Bakan Bozkır, "40 yıllık Dışişleri tecrübemde, Türkiye'deki görüş ayrılıklarının yurt aleyhine kullanıldığını hiç görmedim. AP üyelerinin de katıldığı bir toplantıda, Türkiye aleyhine tehdit rüzgârı estirmek vatanseverlik değildir. Umut Oran daha öncelikle de, Sosyalist Enternasyonel'de Türkiye aleyhine karar çıkartmıştı" dedi. Türkiye-AB süreci kapsamında Brüksel'de temaslarda olan Bozkır, gündeme ait değerlendirmelerde bulundu. Bozkır'ın izahatları şöyle:

İSMET PAŞA İMZALADI

CHP'nin boykot ettiği bu toplantı, Ankara Anlaşması ile kurulmuş bir binanın parçasıdır. Bu anlaşmanın altında, İsmet Paşa'nın ve CHP'lilerin de imzaları vardır. Bu bakımdan boykot, CHP milletvekillerine yakışmamıştır. Bu komisyonun daha öncelikle Onur Öymen ve İnal Batu bu şeklinde aşırı kıymetli CHP'li üyeleri de olmuştur. Ama Türkiye'nin çıkarları söz konusu olduğunda her süre tek ses vermişlerdir. Meclis'te önceki gün yaşanan CHP boykotunu Umut Oran'ın örgütlediğini biliyorum. Oran daha öncelikle de, Sosyalist Enternasyonel'e Türkiye aleyhine karar taslağı verip ve Türkiye aleyhine karar çıkartıp, arkasından da "Sosyalist Enternasyonel Türkiye’yi kınıyor" demişti. Bütün bunlar Umut Oran'ın yaptığı işlerdir. AP üyelerinin de katıldığı bir toplantıda Türkiye aleyhine yel estirmek vatanseverlik değildir.

CHP TÜRKİYE İÇİN KAYIPTIR

"Umut Oran'ın davranışları devam ettiği ve Türkiye'ye ziyan eda etmek için yapılan temayül bulunduğu kanaatine vardım. CHP'nin bugün bir politikası olduğunu da düşünmüyorum. Projesi ve görüşü olmayan, yalnızca yargılama üstüne siyaset oluşturan bir parti Türkiye için kayıptır."

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar