Bakan Bozdağ: İspat etmeyen namussuz ve şerefsizin ta kendisidir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, savcıları arayarak soruşturmanın üstünü örtmek istediği yönündeki iddialara sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Bozdağ: İspat etmeyen namussuz ve şerefsizin ta kendisidir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, savcıları arayarak soruşturmanın üstünü örtmek istediği yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. Bakan Bozdağ, " 'Bu soruşturmaları durdurun, bu işlerin üzerini örtün’ diyen namussuz ve şerefsizdir. Ama bunu dediğimi ispat etmeyen de namussuz ve şerefsizin ta kendisidir.” ifadesini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda, HSYK kanun teklifinin maddeleri üzerinde görüşmeler sürüyor. Milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayan Bakan Bozdağ, savcılara baskı yaptığı iddialarını reddetti. Bakan Bozdağ, söz konusu iddialara ilişkin şunları söyledi:

“Hiçbir Cumhuriyet savcısını arayıp ‘o soruşturmaları yapma, o soruşturmaları durdurun, bunların üzerini örtün, bunları yapmayın’ demedim. Bunu diyen namussuz ve şerefsizdir. Bunu dediğimi ispat etmeyen de namussuz ve şerefsizdir. Bir daha söylüyorum, ‘Bu soruşturmaları durdurun, bu işlerin üzerini örtün’ diyen namussuz ve şerefsizdir. Ama bunu dediğimi ispat etmeyen de tekrar söylüyorum namussuz ve şerefsizin ta kendisidir. Ellerinizde kaset varsa, tutanak varsa, ne varsa ortaya koyun. Çok net söylüyorum. Ben Cumhuriyet savcılarının görevlerini neye göre yaptıklarını bilen birisiyim. Ceza Muhakemesi Kanunu ve diğer kanunlar çerçevesinde görev yaparlar. Bir soruşturma başladığı zaman bu soruşturmanın nasıl yapılacağını kanunlar gösterir. Benim, Adalet Bakanı olarak bir soruşturmayı durdurma, üzerini örtme gibi bir yola tevessül etmem asla kabul edilemez, doğru da değildir. Bekir Bozdağ böyle bir şey dememiştir.”

"Bir Adalet Bakanı olarak, gizli olan soruşturmanın televizyondan adeta canlı yayında verilir gibi detaylarına dair görüntülerini gördüğümde ben rahatsız olmayayım mı?" diyen Bozdağ, "Soruşturma gizli, bu gizli soruşturma böylesi aleni bir şekilde yapılması doğru mu, hukuk ihlal edilirse doğru mu? Soruşturmanın gizliliğinin en önemli nedeni insanların onur ve haysiyetinin, masumiyetinin korunmasıdır. Burada parlamentoda hepimiz büyük bir yanlış yapıyoruz. Devam eden soruşturmalarla ilgili onları sanık yaptık, onları mahkum yaptık ve cezasını kestik. Bu parlamentoya yakışmaz. Bırakın hukuk işlesin. Hukuk işlediği zaman doğru kararı mutlaka verecektir. Kimsenin savcı ayarlaması söz konusu değildir." şeklinde konuştu. dedi. CİHAN

Yorumlar