Bakan Bozdağ: AYM bal gibi dosya seçiyor

Adalet Bakanı Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin dosya seçimi yaptığını, kamuoyunda popüler olan dosyalara öncelik verdiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Bakan Bozdağ: AYM bal gibi dosya seçiyor

Son Haberler Logo

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, anayasa ihlali yapmakla suçladığı Anayasa Mahkemesi'nin dosya seçtiğini, belirterek, 'Bal gibi dosya seçiyorlar. Bakın Twitter dosyasına.

Birinci derece mahkemelere başvurulmadan Anayasa Mahkemesi'ne gidildi, dosya hemen gündeme alındı" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin 'tutukluluk dosyaları önceliklidir' şeklindeki açıklamasının da samimi olmadığını belirten Bakan Bozdağ, şu an tutukululukla ilgili birçok dosyanın Anayasa Mahkemesi'nde bekletildiğini söyledi. 

Habertürk'te canlı yayında konuşan Bakan Bozdağ, böyle devam etmesi halinde bütün dosyaların artık Danıştay, Yargıtay ya da ikinci derece mahkemelere gitmeden Anayasa Mahkemesi'ne gitmeye başlayacağını, bunun da mahkemeyi kilitleyeceğini söyledi.

Bozdağ, kimsenin kendisine yetki genişletme yanlışına düşmemesi, herkesin kendi görev alanında karar vermesi gerektiğini ifade etti. 

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Adalet Bakanı Bozdağ, yeni anayasa çalışmaları için uzlaşma zemini kalmaması halinde, AK Parti'nin kendi teklifini Meclis'e getireceğini daha sonra da referanduma sunacaklarını söyledi. 

 

Yorumlar