Bakan Avcı'ya YGS soru kitapçığı sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya “İnternette dolaşan ve YGS soru kitapçığına ait olduğu iddia edilen fotoğrafta soru kitapçık numarası '01031962' olarak görülmektedir, bu numaralı soru kitapçığı var mıdır? Va.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Avcı'ya YGS soru kitapçığı sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya “İnternette dolaşan ve YGS soru kitapçığına ait olduğu iddia edilen fotoğrafta soru kitapçık numarası '01031962' olarak görülmektedir, bu numaralı soru kitapçığı var mıdır? Varsa bu numaralı kitapçık hangi ile sınav için gönderilmiştir?” diye sordu.

TBMM Başkanlığı’na Nabi Avcı’nın yazılı cevaplaması talebiyle soru önergesi veren CHP’li Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: “23 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soru kitapçıklarının internet ortamında fotoğraflarının paylaşıldığı iddiası doğru mudur?

İnternette dolaşan YGS soru kitapçığına ait fotoğraflar gerçek midir? Bu görüntüleri kim sızdırmıştır?

İnternette dolaşan ve YGS soru kitapçığına ait olduğu iddia edilen fotoğrafta soru kitapçık numarası '01031962' olarak görülmektedir, bu numaralı soru kitapçığı var mıdır? Varsa bu numaralı kitapçık hangi ile sınav için gönderilmiştir?

Merkezi sınav konusunda şaibeli olan AKP hükümeti geçmiş dönemde yaşanan soruların çalınması ve şifre iddiaları hakkında soruşturma açmış mıdır? Soruşturma açıldı ise sorumluları kimdir?" CİHAN

Yorumlar