Bakan Avcı:Dershane yasası Cumhurbaşkanı'nın önüne gelmeden bilgilendirdim

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Kanunu'nda yapılan değişikliklerle ilgili ayrıntılı bilgi sunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Avcı:Dershane yasası Cumhurbaşkanı'nın önüne gelmeden bilgilendirdim

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Kanunu'nda yapılan değişikliklerle ilgili ayrıntılı bilgi sunduğunu söyledi. Avcı, " Ayrıntılı bir biçimde yasayı kendilerine takdim etmiş bulundum. Önüne imzaya gelmeden önce bir ön bilgilendirme olsun, diye böyle bir çalışma yaptık." dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı İle Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında meteorolojik faaliyetlerin, erken uyarıların öğrencilere anlatılmasına ilişkin işbirliği protokolü, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu arasında Eskişehir Valiliği’nde düzenlenen törenle imzalandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek için Çankaya Köşkü'ne çıkan Bakan Avcı, Köşk ziyaretinin içeriğini bugün Eskişehir'de gazetecilere anlattı.

Bakan Avcı, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dün bir görüşme gerçekleştirdiniz. Bu görüşmede neler konuşuldu?' şeklindeki soruya, şöyle cevap verdi. "Cumhurbaşkanımıza TBMM'de kabul edilen son Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Kanunu'nda yapılan değişikliklerle ilgili ayrıntılı bilgi sundum. Kabulleri için Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yasa ne getiriyor, ne tür düzenlemeler yapıyoruz? Bunların gerekçeleri nedir? Takvimi nedir? Kapsamı nedir? Bunlarla ilgili ayrıntılı bilgiyi Cumhurbaşkanımıza sundum. Görüşmeyi ben talep ettim. Cumhurbaşkanımız nezaket gösterdi ve görüşme talebimi kabul buyurdu. Ayrıntılı bir biçimde yasayı kendilerine takdim etmiş bulundum. Önüne imzaya gelmeden önce bir ön bilgilendirme olsun diye böyle bir çalışma yaptım, böyle ayrıntılı bir bilgi verdim. Güzel bir görüşme oldu."

CİHAN

Yorumlar