Bakan Avcı'dan fişleme cevabı: Bende öyle bilgi yok, başka şeyler de konuşalım

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri tarafından açıklanan ve eski Bakan Ömer Dinçer imzalı fişleme belgelerinden haberi olmadığını söyleyerek "Bende öyle bilgi yok.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Avcı'dan fişleme cevabı: Bende öyle bilgi yok, başka şeyler de konuşalım

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri tarafından açıklanan ve eski Bakan Ömer Dinçer imzalı fişleme belgelerinden haberi olmadığını söyleyerek "Bende öyle bilgi yok. Ama bugün başka şeylerde var. Onları da konuşalım." dedi.

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Antalya düzenlenen İl Milli Eğitim Müdürleri toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Avcı'ya MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri tarafından açıklanan eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzalı fişleme belgesinin hatırlatılması üzerine, " Bende öyle bilgi yok. Öyle bir bilgi yok. Ama bugün başka şeylerde var. Onları da konuşalım. Bugün burada il milli eğitim müdürlerimizle toplantı yaptık. 81 vilayetten il müdürlerimizle toplandık. Kasım ayında sınavların değerlendirmelerini yaptık. Nisan ayında yapacağımız sınavlara ilişkin almamız gereken tedbirleri konuştuk. Ayrıca yeni düzenlemeler hakkında kendilerine bilgi verdik." şeklinde konuştu. Avcı, otelde kalan öğrenci ve vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra otelden ayrıldı.

    YENİÇERİ'NİN İDDİALARI

    MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzalı fişleme belgesini açıklamış ve şu iddialarda bulunmuştu: "Zamanın Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzalı bu belge 12 Eylül 2012 tarihini kapsıyor. Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na hitaben yazılmıştır. Bu belge 12 Eylül 2012 tarihlidir. Bu belgeye göre 'İrticai (Siyasal/İslam) Faaliyetlerine Karşı Yürütülecek Mücadele Stratejisi' gereğince Bakanlığımız tarafından alınacak 21 maddelik tedbir maddesi ile yine Başbakanlık Müsteşarlığı'nın ilgi (c) yazılarıyla bir madde daha eklenerek 22 maddelik tedbir maddesi Bakanlığımızca uygulamaya konulmuştur.' diyor. 18 Mayıs 2000 tarihinde Başbakanlık 'olur'u ile yürürlüğe sokulan 'irticai faaliyetlere karşı Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu ile koordineli bir şekilde çalışılması gereken tedbirlerin tespiti ve takibi amacıyla Bakanlığımızda İrticai Faaliyetleri Takip ve Koordinasyon Kurulu oluşturulmuştur' diye açıklanıyor. Yazıda yapılan takip, tespit ve fişleme sonucunda hazırlanan 3 CD de ilgililere gönderildiği belirtilmiştir." CİHAN

Yorumlar