Bakan Ala’dan Emniyet personeline: Kanunlara ve kurallara uyun

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türk Polis Teşkilatı'nın 169. yıldönümü kapsamında düzenlenen programda Emniyet teşkilatına kanunlara ve kurallara uymaları gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Ala’dan Emniyet personeline: Kanunlara ve kurallara uyun

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türk Polis Teşkilatı'nın 169. yıldönümü kapsamında düzenlenen programda Emniyet teşkilatına kanunlara ve kurallara uymaları gerektiğini söyledi. Ala, "Kanunları ve kuralları uygulayan birimlerin dikkat edeceği en önemli şey, kendilerinin kanunlara ve kurallara çok hassasiyetle riayet etmeleridir. Onun için dikkat edeceğimiz en önemli şey kanunlara ve kurallara bizim harfiyen uymamızdır. Kesinlikle burada hata kabul edilemez." dedi.

Türk Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 169. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ATO Congresium’da tören düzenlendi. Programa, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Jandarma Genel Komutanı Servet Yörük, Eski Emniyet Genel Müdürleri ve çok sayıda bürokrat katıldı. Törende bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, polis teşkilatının hırsızlık ve kapkaçtan teröre, pasaport ve ruhsat işlemlerinden trafiğe, toplumsal olaylardan yasa dışı örgütsel faaliyetlere kadar her türlü kaçakçılık suçlarından organize suç çeteleriyle mücadeleye kadar geniş bir yelpazede halkımızın huzur ve güvenliği için milletin mutluğu için yoğun bir çaba gösterdiğini söyledi.

Emniyet Teşkilatı'na uyarılarda bulunan Bakan Ala, "Kanunları ve kuralları uygulayan birimlerin dikkat edeceği en önemli şey kendilerinin kanunlara ve kurallara çok hassasiyetle riayet etmeleridir. Kendileri kanunları uygulamakta yetkili olanlar, kanunları uygulamakta görevli olanlar, o kanunlara uymamaya başlarlarsa herhangi bir vatandaş gibi etkisi olmaz. Bir vatandaşın bir kanuna ve kurala uymaması, toplumda ve devlette bir negatif etki oluşturuyorsa biliniz ki kanunlara uymakla, kanunları uygulamakla görevli ve yetkili olanlar, kurallara ve kanunlara uymazsa yüz negatif etkisi olur." ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise, polisin sahip olduğu kaynakların ve sunmuş olduğu hizmetleri göz önünde bulundurulduğunda vatandaş odaklı yöntem ve projeleri, güvenlik ve özgürlük dengesini hassasiyetle gözeterek uygulaması, mevcut durumu analiz edip halkımızın beklentisi doğrultusunda faaliyetlerine yön vermesi teşkilatın başarısındaki en önemli etken olduğuna değindi. Kılıçlar, "Bilgi çağında özellikle bilgi alanında köklü değişiklik yaşandı. Güvenlik hizmetlerinde elde edilecek başarı da personelimizin eğitimine bağlıdır. Personelimizin sayı olarak yeterliliğinin yanından bilgi ve beceri yönünden en üst seviyede olmasına gayret gösteriyoruz. Bunun için gerekli alt yapıyı sağlamak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz." diye konuştu.

Programda ayrıca yaptıkları çalışmalarla vatandaşların zor anlarında yanında olan 10 polise Bakan İsmet Yılmaz tarafından kahramanlık plaketleri verildi.
CİHAN

Yorumlar