Bakan Ala, seçim bürolarına yapılan saldırılarla ilgili valileri uyardı

İçişleri Bakanı Efgan Ala, yerel seçimler öncesi 81 ilin valisiyle bir araya geldi. Seçimlerin özgür ve demokratik bir ortamda yapılması için her ilde koordinasyon kurullarının kurulduğunu söyleyen Bakan Ala, son günlerde yaşanan seçim bürolarına ilişkin.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Ala, seçim bürolarına yapılan saldırılarla ilgili valileri uyardı

İçişleri Bakanı Efgan Ala, yerel seçimler öncesi 81 ilin valisiyle bir araya geldi. Seçimlerin özgür ve demokratik bir ortamda yapılması için her ilde koordinasyon kurullarının kurulduğunu söyleyen Bakan Ala, son günlerde yaşanan seçim bürolarına ilişkin saldırıların tekrar yaşanmaması için özellikle valilerin gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyledi. Bakan Ala valilere, “Son günlerde medyaya yansıyan bazı olayların kesinlikle tekerrür etmemesi gerekmektedir. Bununla ilgili her türlü tedbiri planlı bir biçimde hazır tutmak birinci önceliğiniz.” uyarısında bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından Seçim Güvenliği Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Ankara Vilayetler Evi’nde düzenlenen programa İçişleri Bakanı Efgan Ala ve 81 ilin valisi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Ala, seçim güvenliği konusunda valilere uyarılarda bulundu. “Sizlerin ve bizlerin görevi, seçimlerin tam bir adalet içerisinde yapılmasını sağlamak. Seçme ve seçilme hakkının en güzel en güvenli ve rahat bir ortamda yapılması vatandaşın hiçbir baskı altında kalmadan bu hakları kullanması için gerekli önlemleri almalıyız.” diyen Bakan Ala, Milli iradeye doğrudan ya da dolaylı yoldan tehditlerin bertaraf edilmesi gerektiğini söyledi.

SEÇİM BÜROLARINA SALDIRILAR ÖNLENMELİ

Seçim sürecinde çeşitli şekillerde adaylara ve adaylarla beraber seçim propagandası yapanlara ve seçim bürolarına yönelik tehdit ve saldırılara kesinlikle izin verilmeyeceğini belirten Ala, “Bu konuda çok titiz azami tedbirler almak sizin birinci önceliğinizdir. Bütün siyasi aktörler kendi seçim propagandalarını bizim sağlayacağımız güvenli seçim alanlarında hiçbir baskıya maruz kalmadan yerine getirebileceklerdir. Bunu yapacak olan sizlersiniz. Orada kuracağınız diyaloglarla, alacağınız tedbirlerle her propaganda yapan vatandaşımız ve siyasetçilerin seçim mesajlarını ulaştıran vatandaşlarımız mutlaka emin ve güvende olmalılar. Bu saldırıya yeltenenler hakkında ise gereği süratle yapılacaktır. Burada hiçbir inisiyatifsizliğe hiçbir duraksamaya mahal bırakmamak bizim birinci vazifemizdir.” ifadelerini kullandı.

Seçimlerin üzerinden psikolojik baskı kurulması, vatandaşın özgür bir şekilde oy kullanmasının engelleme girişimleri ve bu girişimlere karşı her türlü tedbir ve önlem alınacağına değinen Bakan Ala şöyle devam etti: “Adayların ve siyasi partilerin hiçbir baskı altında kalmadan en hür biçimde propaganda yapabilmeleri ve adayların seçmenlerle rahat bir ortamda buluşmaları en önemli önceliğimizdir. Son günlerde medyaya yansıyan bazı olayların kesinlikle tekerrür etmemesi gerekmektedir. Bununla ilgili her türlü tedbiri planlı bir biçimde hazır tutmak birinci önceliğiniz.”

İLLERİNİZDE TADBİKAT YAPIN

Vatandaşların karşılaştığı olaylar karşısında devletin vereceği hizmetlerin planlı bir şekilde yerine getirilmesi gerektiğine değinen Bakan Ala, bu konuda her valinin kendi ilinde denetlemeler yapması ve olaylara müdahalede koordinasyonu sağlaması gerektiğini kaydetti. Bakan Ala şu ifadeleri kullandı: “İllerimizde faaliyet gösteren 112 Acil Servis’in çalışmalarını titizlikle denetleyin. Bir trafik kazası ya da herhangi bir olaya müdahale etme gereği çıktığı zaman güvenlik birimlerimiz jandarmamız, emniyetimiz, sağlık personelimiz, itfaiyemiz ve çekiciler derhal ve anı anda orada olmalılar. Bunu sağlayacak olan sizlersiniz. Sizler döndüğünüzde tadbikat yapın. Nasıl olacak da aynı anda orada olacaklar.”
CİHAN

Yorumlar