Bakan Ala: Çok şükür ciddi bir yaralanma ve hasar yok

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 6.5 şiddetindeki Ege Denizi merkezli depremle ilgili, "Deprem, Çanakkale’de Yalova’da İstanbul’da ve çevre illerde hissedildi. Ama çok şükür, ciddi bir yaralanma ve hasar kaybı yok. Ciddi yaralanmadan kastım,...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Ala: Çok şükür ciddi bir yaralanma ve hasar yok

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 6.5 şiddetindeki Ege Denizi merkezli depremle ilgili, "Deprem, Çanakkale’de Yalova’da İstanbul’da ve çevre illerde hissedildi. Ama çok şükür, ciddi bir yaralanma ve hasar kaybı yok. Ciddi yaralanmadan kastım, panikle birkaç kişi balkonlarından atlamış. Birkaç kişide incinmeler yaşanmış. Onun dışında hem Çanakkale Valisi hem de AFAD’la görüştük. Herhangi bir ciddi yaralanma yok. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

Yenilenecek yerel seçimler öncesinde Yalova'ya gelen Bakan Efkan Ala, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı. Ala, izinsiz gösterilerle ilgili bir soruya şu cevabı verdi: " Biz AK Parti kurulduğu andan itibaren gerçekten 2002’den beri hem vatandaşlarımızın özgürce düşüncelerini ifade edebilecekleri yasal değişiklikleri yaptık. Daha da var, onları da yapacağız. Özgürlükçü hürriyetçi bir partiyiz. Ve bunun adımlarını attık. Bunu uyguladık. Sadece söz olarak söylemiyoruz. Ama her şeyin bir kuralı var. Kuralsızlık anarşizmdir. Biz İstanbul’da vatandaşlarımız çok daha geniş kitlelerle düşüncelerini ifade etsinler, hatta bizi eleştirecek düşüncelerini de orda ifade etsinler, biz onların güvenlik hizmetini sunalım diye çok büyük miting alanları yaptık. Bunlardan birisi biliyorsunuz Kazlıçeşme, Maltepe daha da küçük küçük alanlarda yapacağız. Ama birisi 2,5 milyon insan alıyor, birisi 1,5 milyona yakın alıyor. Yenikapı mesela İstanbul’un hepsinin ortasında, Yenikapı’da yaptık. Şimdi buralar dururken onlar gösteri değil, onlar vatandaşa saldırı, polise saldırı kendilerine saldırı. Yazık oluyor 30 Mart seçimlerini yaptık. Türkiye istikrarlı biçimde yola devam edelim, dedi. Düşüncelerinizi ifade etmek istiyorsanız, televizyonlar, gazeteler siz içerisindesiniz, platformlar fazlasıyla var. Topluca ifade etmek istiyorsanız, o 3 büyük yer var. Daha küçük yerler de var. Şimdi Kadıköy’de yapılıyor. Bu kadar imkan varken, bu şiddet bu Vandalizm neden? Bu gerçekten Türkiye’ye yakışmıyor, bize yakışmıyor. Biz kimsenin düşüncesinin ifadesini, ifade etme özgürlüğünün önünü açıyoruz. Düşüncesi olmayan da, eylemle kendisini ifade etmek istiyor. Buna da izin veremeyiz. Bu yanlıştır. Bunun kimseye bir faydası yoktur. Bakınız hepimiz aklımızı başımıza alalım orAda insanlar ölüyor. Orada polise saldırılıyor. Polis aracının içerisine Molotof kokteyli atılıyor. Türkiye bunlara layık değil. Bunları kaldıramaz. Bunlara bizde izin veremeyiz. Böyle şeyler olamaz, olmamalı. Bunların tedbirlerini biz alıyoruz. "Göstericiler Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinde güç alıyorlar."

"CHP 1 BUÇUK MİLYONLUK MEYDANI DOLDURAMIYORSA KENDİNİ GÖZDEN GEÇİRSİN"

Bakan Ala konuşmasını şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri de o göstericilerin içerisine girmesinler, oradan güç alıyor bunlar. Bu göstericeler milletvekilleri orada olunca güç alıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi hükümete, millete bir şey söyleyecekse, 2,5 milyon kişinin alacağı meydanı tahsis ederiz. Gitsin Kazlıçeşme’de söylesin. Diyelim onu da mı, dolduramıyor. O zaman, 1,5 milyon alan Yenikapı’ya gitsin. Onu da mı dolduramıyor. O zaman kendini gözden geçirsin. Nasıl oluyor ki, AK Parti 2,5 milyon kişinin aldığı meydanı dolduruyor da, CHP 1,5 milyon alan meydanı dolduramıyorsa, kendini gözden geçirsin. Sokaklarda vatandaşlarımızı tahrik edecek, her türlü yanlış düşünceden yanlış sözden vazgeçilmelidir. Bu doğru bir yöntem, doğru bir yol değildir. Kitle iletişim araçları var. Kitle partileri kurmak mümkün. Arkadaşlar gerçekten batı standartlarında demokrasilerle aynı güçte olan bir demokrasi. Daha ileri demokrasiye varacağız, bunu söylüyoruz. Biz bunu neden söylüyoruz. Türkiye’deki sistem yetmezliğini demokrasi yetmezliğini bizde biliyoruz. Şimdiye kadar biz bunu ilerlettik. Bundan sonra da daha çoğunu yapacağız. Bunun adına da hedef koyduk, ileri demokrasi dedik. Gelişmiş ülkeler standartlarında bütün argümanlar olacak, bu ülkede oluyor da. Ama buna katkıda bulunmak lazım. Bunu engelleyecek daha önce ki, şiddet eylemlerine benzer eylemler yapmak son derece yanlıştır. Bunun kimseye bir faydası yoktur."

CİHAN

Yorumlar