Bahçeli'ye şeref dersi vereceğiz

Isparta halk meydanında halka seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'linin şerefsiz söylemine cevap verdi. " Biz ona şeref dersi vereceğiz, ahlak dersi vereceğiz" diyen Davutoğlu, "Türkiye'nin her meydanına gitsinler halkla buluşsunlar, ondan sonra bize milliyetçilik taslasınlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'ye şeref dersi vereceğiz
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'şerefsiz' söylemine cevap verdi. Başbakan Davutoğlu, "Bizim şerefimize hitaben hakaret etmeseydi bunları söylemezdim. Ama bir siyasetçinin şerefi vatan toprağının her köşesine adım atmasıyla ölçülür. Başka şekilde ölçülmez. Biz ona şeref dersi vereceğiz, ahlak dersi vereceğiz. Türkiye'nin her meydanına gitsinler halkla buluşsunlar, ondan sonra bize milliyetçilik taslasınlar" dedi.
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Isparta Hükümet Meydanı'nda halka seslendi. Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte meydanı dolduran 5 bini aşkın Ispartalı'yı selamladı. Ispartalıları "Gül kokulu, mis kolu Isparta" diye selamlayan Başbakan Davutoğlu, “Isparta bizim ruhumuzun dermanıdır, tefekkürümüzün, ahlakımızın, hikmetimizin şehridir. Isparta'nın gül kokan her köşesine selam olsun" dedi.

Chp ile Hdp'ye sert eleştiri

Chp ve Hdp'ye ortak eleştiride bulunan Davutoğlu, “CHP ile HDP artık aynı kaptan su içiyor. CHP'ye verilen her oy HDP'ye, HDP'ye verilen her oy da CHP'ye verilen oy gibidir. Çünkü ikisi de tek parti anlayışı yolundan yürüyorlar. Onların arkasındaki paralel çeteye yol verir miyiz" dedi.


CHP'ye Said Nursi eleştirisi
Bediüzzaman'ı Isparta'ya süren zihniyetin şimdi 'Diyaneti kaldıralım' dediğini kaydeden Davutoğlu, “Bu CHP zihniyeti, Türkiye'de ne kadar güzel değer varsa hepsine savaş açan, tek parti zihniyeti. Ama Isparta ona karşı her zaman şehit başbakanımız Adnan Menderes'in arkasında durdu. Bediüzzaman, Adnan Menderes'e o zaman yazdığı mektupta şunu söyledi. 'Bu millet hiçbir zaman bir daha CHP'yi iktidara getirmeyecektir.' Ve o zamandan bu yana CHP hiçbir zaman iktidar olamadı. 27 Mayıs'tan sonra kısa bir süre oldular. Tek başına iktidar olamadılar, olamayacaklar. Bediüzzaman'ı istismar ederek büyüyen bir paralel yapı, saf ve samimi Müslümanları kandıran bir paralel yapı. Ne kadar acıdır ki bu paralel çete dönüp diyor ki 'CHP de olsa HDP de olsa MHP de olsa Ak Parti'nin dışında kim varsa ona oy verin' diyor. Bediüzzaman'a zulmeden CHP'ye oy vermek Isparta'ya yakışır mı? Siz ki tefekkür diyarısınız. İman ve hikmet diyarısınız" diye konuştu.


Doğu'da serok Ahmet, Batı'da Türkmen Ahmet

Osmaniye mitinginde Devlet Bahçeli aleyhine tezahürat yapıldığında kalabalığı susturduğunu hatırlatan Başbakan Davutoğlu, “Bizim geleneğimizde bu yoktur. Ama sayın Bahçeli günlerdir bize hakaret ediyor. Günlerdir siyaseti son derece seviyesiz şekilde yapıyor" dedi. Başbakan Davutoğlu, “Diyor ki 'Bana doğuda Serok Ahmet diyorlar batıda Türkmen Ahmet. Osmaniye'de Yörük Ahmet dediler.' Doğru, Erzurum'da Dadaş Ahmet dediler. Doğru Elazığ'a gittim Gakkoş Ahmet dediler o da doğru. İşte buradayım 'Toroslar'ın öz evladı' yazmışsınız, o da doğru. İşte bizim farkımız bu" diye konuştu.
Sadece batıda dolaşıp milli birlikten bahsetmenin lafı güzaf olduğuna dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sayın Bahçeli milli birliği savunacaksanız, Türkiye'nin her köşesinde insanlar sizi bağrına basacak. Ama batıda dolaşıp milli birlikten bahsetmek lafı güzaftır. Bizim şerefimize hitaben hakaret etmeseydi bunları söylemezdim. Ama bir siyasetçinin şerefi vatan toprağının her köşesine adım atmasıyla ölçülür. Başka şekilde ölçülmez. Isparta'dan böyle konuşmak istemezdim ama şerefsiz diye hitap ettiği için söylüyorum. Biz ona şeref dersi vereceğiz, ahlak dersi vereceğiz. Hakkari'deki al bayrak benim şerefimdir. O al bayrağı Hakkari'de Ak Parti dalgalandırıyor. Diyarbakır'daki al bayrak benim şerefimdir. O şerefi biz ayakta tutuyoruz.

Son olarak siyasi partilere çağrı yapan Ahmet Davutoğlu, Bahçeli ve diğer parti liderlerine “Gelin şu siyasi mücadeleyi edeple yapalım" diyerek “Hikmet bizlere, nefret onlara yakışır. Şiddet onlara, şefkat bize. Zaaf ve zillet onlara, izzet bize yakışır izzet" dedi. 

Yorumlar